Büyükşehir “İmar Anayasası”nı tanıtmayı sürdürüyor

1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planı`nı siyasi parti, meslek odaları temsilcileri ile köy muhtarlarına anlatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, iki yıldır üzerinde büyük ciddiyetle çalıştığı 1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planı´nı tanıtmayı sürdürüyor. Son olarak Kocaeli Sanayi Odası´nda görücüye çıkan plan dün de siyasi parti, meslek odaları temsilcileri ile köy muhtarlarına tanıtıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu´nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Başkan Vekili Şeker, “Biz bu planlamayı yaparken, tarım, sanayi ve konut alanlarını optimum olarak düşündük. Yani tarım alanlarını koruyarak, sanayiyi teşvik ederek, en çok ihtiyaç olan konut alanlarını ön plana çıkardık” dedi.

BAŞKAN´IN TALİMATI
Çevre Düzeni Planı ile ilgili bilgi veren Başkan Vekili İlyas Şeker “1/25 bin ölçekli İmar Planı ile ilgili olarak imar dairemiz planlama çalışması yaptı. Başkanımızın talimatıyla Kocaeli İl sınırı içinde bir metrekare dahi plansız alan bırakmayacağız” dedi. Kaçak yapılaşmadan dolayı bugüne kadar hem sanayici hem de vatandaşın kurallara uymadığını kaydeden Şeker, “Bu kuralsızlık kent merkezlerinde ulaşım, tarım, konut yönüyle büyük sıkıntılara neden oldu. Bunların önüne geçmek için 2025 Çevre Düzeni Planını hazırladık” dedi.

BİZE BİLDİRİN
Şeker, konuşmasında ayrıca 1/25 binlik imar planlarının 4 Şubat tarihine kadar alt kademe belediyelerde askıda kalacağını söyledi. 1/5 binlik ile 1/binlik çalışmaların devam ettiğini de kaydeden Şeker, “Mart ayı itibariyle planlama çalışmaları bitmiş olacak. Sizlerden beklentimiz görüş ve önerilerinizi bize bildirmenizdir” dedi.

DOĞAN BİLGİ VERDİ
Şeker´den sonra Büyükşehir Belediyesi adına Kocaeli 2025 Çevre Düzeni Planını hazırlayan Doğukan Firmasının proje yetkilisi Nadir Doğan söz aldı. Planla ilgili teknik bilgiler veren Doğan, “Birinci olarak İzmit, Derince ve Körfez ilçelerinin yer aldığı merkez bölgesinin planlamasını ele aldık. İkinci adımda Gebze, üçüncü adımda Gölcük ve Karamürsel, dördüncü adımda ise Kandıra ilçesini planladık. Merkez artık uluslararası bir konumda. Gebze, sanayi ile dolmuş. Gölcük ve Karamürsel hizmet alanları, tarım sektörü ve organize besiye yoğunlaşmış. Kandıra sahilleri turizme açık. İç kesimlerde tarım ve hayvancılık yapılıyor. Gelecekteki yapılanmamızı buna göre değerlendirmeliyiz” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!