Büyükşehir hizmette sınır tanımıyor

Köylerde çiftçilerin tarla yollarını açma çalışmaları sürüyor

Büyükşehir Belediyesi yasası ile sınırları genişleyerek, hizmet alanı bütün köyleri kapsayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hizmette sınır tanımaksızın çalışmalarını sürdürüyor. Köy yollarına yönelik çalışmalarını devam ettiren Büyükşehir Belediyesi, köylülerin tarlalarına yeni yol açarak tarıma büyük katkı veriyor.

BAŞKAN TALİMATI İLE
Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü´nün yeni yasa ile Büyükşehir Belediyesi bünyesine katılarak Köye Hizmet Daire Başkanlığı´na dönüştürülmesi, köylere yönelik hizmeti 4-5 kat artırdı. Yerel ve yerinde hizmet anlayışı ile geçen yıl yapılan çalışmalarda, Kocaeli´nin 2 bin kilometrelik köy yolu ağı tamamen onarılarak, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu´nun talimatı ve çiftçilerin talebi doğrultusunda tarlalara yeni yollar açılma çalışması başlatılmıştı. Aynı çalışma bu yaz sezonunda da sürdürülüyor.

ÜRÜN TARLADA KALMAYACAK
Bu yaz sezonunda köy yollarının bin 500 kilometresini onaran Büyükşehir Belediyesi, ağustos ayı sonuna kadar bütün yolları onarmış olacak. Yapılan çalışmalarla, ürünlerin tarlada kalması önlenirken, tarım ürünlerinin iki kat artması bekleniyor. Köye Hizmet Daire Başkanlığı ekipleri, halen 7 ilçede tarım arazi bulunan köylerde çalışmalarını sürdürerek tarlalara yol yapım çalışmalarına devam ediyor. Tarla yolları ile birlikte bu yaz sezonunda yeni açılacak ve onarılacak yol uzunluğunun 2 bin 400 kilometreyi bulması hedefleniyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!