Büyükşehir hizmeti onlarla birlikte üretecek

STK temsilcileri ve muhtarlarla toplantı yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Kurumsal Gelişim Projesi çerçevesinde düzenlediği toplantılar hafta sonunda da devam etti. Cumartesi günü sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini, pazar günü de muhtarları bir araya getiren yetkililer, Büyükşehir Belediyesi`nin hizmet üretimi konusundaki fikirlerini aldı.

“ASIL PATRON HEMŞEHRİLERDİR”
İlki Büyükşehir Meclis Salonu`nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu yaptı. Ustaoğlu yerel yönetimlerin çalışmalarında başarılı olmaları için sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi. “Varlık sebebi topluma hizmet sunmak olan yerel yönetimler, asıl patron olan hemşehrileri ile iletişimlerini sağlıklı kurarlarsa kentin sürekli gelişmesinde önemli aşamalar kaydeder” diyen Ustaoğlu, bu sebepten dolayı bu toplantıları önemsediklerini belirterek, “Çünkü açılmaz gibi görünen kapıların bu toplantılar sayesinde ardına kadar açılacağına inanıyorum” ifadesini kullandı.

ANKET FORUMLARI DAĞITILDI
Yaklaşık 80 sivil toplum kuruluşu yetkili ve temsilcisinin katıldığı toplantı iki bölümde gerçekleştirildi. Toplantının birinci bölümünde proje hakkında toplantıya katılanlara bilgi verildi. İkinci bölümde ise anket forumlarının nasıl doldurulacağına ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunuldu. Sivil toplum kuruluşları, yönetim ya da ilgili kurullarına danıştıktan sonra anket formlarını önümüzdeki hafta sonuna kadar Büyükşehir Belediyesi`ne teslim edecek.

DAHA SONRA MUHTARLARLA
Öte yandan akademik alt yapısı Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Hamdi İslamoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Şenol Hacıefendioğlu tarafından yürütülen çalışmaların ikinci ayağı ise Kocaeli`nin tüm köy muhtarlarıyla gerçekleştirildi. Leyla Atakan Kültür Merkezi`nde düzenlenen toplantıya katılan muhtarlar, kendilerine verilen anket formlarını toplantı sırasında doldurarak teslim ettiler.

TOPLANTILARIN AMACI
Anket formunda, belediyenin yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmalar, gerçekleştirilmesi istenen yatırımlar ve hangi hizmetlere öncelik verilmesi gerektiği gibi konuların değerlendirilmesi isteniyor. Bu çalışmayla Kocaeli`nin hizmet ihtiyacı profilini de çıkaracak olan Büyükşehir Belediyesi, daha sonra konuyla ilgili kamuoyu araştırmaları yaptıracak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!