Büyükşehir her zaman onların yanında

Özürlülere yardımcı ekipman dağıtımı devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin özürlülere yönelik çalışma ve hizmetleri hız kesmeden devam ediyor. Özellikle “Alo Özürlü Hattı” ile özürlü vatandaşların sosyal gereksinimlerine cevap vermeye çalışan Büyükşehir Belediyesi, “Yardımcı Ekipman Araç Gereç Temini” çalışması kapsamında bugüne kadar önemli yardımlar gerçekleştirdi.

HER ÇEŞİT YARDIM

Geçen yıl başlattığı söz konusu çalışması ile çok sayıda ihtiyaç sahibine ulaşan Büyükşehir, 11 adet akülü tekerlekli sandalye, 21 adet manuel tekerlekli sandalye, 40 adet beyaz baston, 1250 paket hasta bezi, 10 adet hasta koruyucu bezi, 70 adet çocuk maması, 3 adet ortopedik bot, 1 adet havalı yatak, 1 adet manuel tekerlekli sandalye (çocuk boyu), 1 adet Puset (çocuk arabası) 1 adet hasta karyolası ile 1300 sonda yardımında bulunuldu.

KULLAR VE ASLANBEY`E

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri 23 Mart 2006 Perşembe günü de Kullar ve Arslanbey`den gelen talepleri yerine getirdi. Özürlüler Şube Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, Kullar Yakacık Mahallesi`nde ikamet eden Cemil Sezer ile Arslanbey Atakent Konutları`nda ikamet eden Zeynep Rukiye Ataç`ın evlerine kadar giderek manuel hasta karyolası ile manuel tekerlekli sandalye (çocuk boyu) ekipmanlarını bıraktı. Her iki aile de yardımlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Özürlü vatandaşlar ve aileleri tarafından büyük ilgi gösterilen sistemin işleyişi oldukça basit. Özürlü vatandaşlar durumlarını belirten sağlık kurulu raporu, muhtaçlık belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve ikametgah belgelerinin de ilişikte yer aldığı bir talep dilekçesiyle Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası ya da Özürlüler Şube Müdürlüğü`ne başvuruyor. Başvuru talebini değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, sosyal hizmetler uzmanlarının belirtilen adrese yaptıkları incelemeyi de dikkate alıyor. Bunun ardından toplanan komisyon nihai kararını vererek olumlu bulması halinde istenilen ekipmanı vatandaşa gönderiyor. Talebin bürokratik engellere takılmaması için büyük çaba harcayan Özürlüler Şube Müdürlüğü, tüm talepleri en geç 1-2 ay içinde yerine getiriyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!