Büyükşehir hedef belirledi

Kurumsallaşma için belirlenen hedefler yöneticilere anlatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Üniversitesi işbirliği çerçevesinde yürütülen “Kurumsal Gelişim Projesi” çalışmaları devam ediyor. Daire başkanları ve iştiraklerin genel müdürleri ile hafta sonu SEKA Park Otel`de yapılan toplantıda, projenin stratejik planlama modülü ele alındı, stratejik hedefler anlatıldı.

HEDEF 2023 YILI
Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Genel Sekreter Yardımcıları, Başkan Danışmanları, Daire Başkanları, İSU ve İştirakler Genel Müdürlerinin katıldı. Toplantıda bir değerlendirme konuşması yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, projenin önemine değinerek, “Başarılı olabilmenin yolu ekip ruhu ile hareket etmekten geçiyor. Biz kendimize 2023 yılını hedef aldık.İlimiz, 2023 yılında ekonomik ve sosyal sorunlarını aşmış, şehirciliği parmakla gösterilecek düzeye ulaşmış, alt ve üst yapı sorunu kalmamış bir kent olacak. Bu ekipte yorulan olursa gidecek, yerine nöbeti devralabilecek kapasiteye sahip arkadaşlar gelecek” dedi.

KENTİMİZLE GURUR DUYACAĞIZ
Projenin stratejik planlama sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Tahir Büyükakın da, stratejik plan konusunda gelinen aşama ve bundan sonra yapılacaklar hakkında bir bilgilendirme sunumu yaptı. Büyükakın, Büyükşehir  Belediyesi`nin vizyonunu ise “Kocaeli`ni yaşam kalitesiyle imrenilen, yaşarken mutluluk duyacağımız ve gelecek nesillere gururla devredeceğimiz, Körfezi dünyaca tanınan bir şehre dönüştürecek, model bir belediye olmak” şeklinde açıkladı. Büyükakın, söz konusu vizyonu geliştirmek için 2007-2011 dönemini kapsayan birinci beş yıllık stratejik planda dört temel strateji alanı üzerinde çalışıldığını belirtti.

BÜYÜKŞEHİR İDEALİST BAKIYOR
Söz konusu strateji alanlarından ilk ikisi olan kurumsal dönüşüm ile kentsel dönüşüm, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin birinci görev alanlarındaki stratejilerini içeriyor. Toplumsal dönüşüm ve ekonomik dönüşüm ise doğrudan Belediye`nin sorumluluk alanına girmese de belirlenmiş olan iddialı vizyona ulaşmak için önemli bir etap olarak belirleniyor. Tahir Büyükakın, “Çünkü, kurumsal dönüşüm sağlanmış olabilir, kentsel dönüşüm de sağlanabilir. Ama insanların yaşarken mutluluk duyacağı bir kente ulaşabilmek için sanayi kaynaklı sağlık sorunlarından da kurtulmamız gerekir. Bunun için ekonomik dönüşümün desteklenmesi amacı güdülmüştür. Mekanların dönüşmesi modernleşmesi yapılmış olabilir, ama bunun toplumsal dönüşüm, diğer bir ifade ile sosyo-kültürel bir gelişme ile tamamlanması mutlak bir gerekliliktir” şeklinde konuştu. Büyükakın, Büyükşehir belediyesi`nin yaklaşımını, elini taşın altına koymaktan çekinmeyen, idealist yaklaşım olarak yorumladı.

ŞEFFAF YÖNETİM
Çalışmanın bundan sonraki aşamasında stratejik hedeflere ulaşılmasını sağlayacak proje ve faaliyetlerin ortaya koyulması gerektiğini anlatan Büyükakın, “Söz konusu proje ve faaliyetleri, Büyükşehir Meclisi`nde onaylandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bu ise şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine dayanan katılımcı yönetim anlayışının bir uzantısıdır” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!