Büyükşehir, halk oyunlarında da var

Büyükşehir Kağıtspor, halk oyunlarında da oldukça sıkı bir çalışma içerisinde

Kurulduğu günden bu yana sporun birçok branşında faaliyetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü şimdi de Halk Oyunları ekibi oluşturdu. Kağıtspor Kulübü bünyesinde yer alan yaklaşık 150 lisanlı sporcu haftanın yedi günü SDKM ve Yahya Kaptan İlköğretim Okulu`nda Murat İskenderoğlu gözetiminde çalışmalarına başladı.

HALK OYUNLARINI YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORLAR
Haftanın her günü 10:00 ile 21:00 saatleri arasında çalışmalarını sürdüren halk oyunları ekibinde, ilimizin çeşitli ilköğretim okullarında ve Kocaeli Üniversitesinde öğrenim gören sporcular yer alıyor. Lisanslı sporcuların yanı sıra, halk oyunlarını öğrenmek isteyen vatandaşlara da ücretsiz olarak kurs veren Büyükşehir, Artvin yöresi oyunları üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

HEM OKULLARINI, HEM BÜYÜKŞEHİR`İ TEMSİL EDİYORLAR
Büyükşehir Kağıtspor Halk Oyunları takımında bulunan sporcular, ayrıca okulları adına çıktıkları yarışmalarda da başarıları sonuçlara imza attı. Geçtiğimiz dönemde yapılan çalışmalar sonucunda eğitmen Murat İskenderoğlu`nun hazırladığı Yahya Kaptan İlk Öğretim Okulu, minikler branşında sahnelemeli dal ve yıldızlar branşında geleneksel dal il birincisi olmuştu.

 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DE VAR
Büyükler kategorisinde de Kocaeli Üniversitesi`nde öğrenimini sürdüren yaklaşık 40 sporcu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor`un lisanslı sporcusu oldu. 23-24 mart 2006 tarihlerinde Trabzon`da yapılacak olan ve ülkemizin diğer üniversitelerinin de katılacağı, Üniversiteler arası Halk Oyunları yarışmalarına Geleneksel dal ve Stilize dala katılacak bu öğrenciler yarışmalarda okullarını temsil ederken, ayrı bir tecrübe kazanmış olacak. SDKM`de antrenör Murat İskenderoğlu eğitmenliğinde çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren bu ekip, Trabzon`da yapılacak olan Üniversiteler arası Halk Oyunları yarışmasından başarılı sonuçlarla dönmeyi hedefliyor.

HERKES HALK OYUNU ÖĞRENEBİLİR
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu`nun 2006 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Şampiyonası`na hazırlanan Büyükşehir Kağıtspor, 18 ve 26 mart 2006 tarihlerinde iki aşamalı olarak 8 branşta yapılacak il şampiyonasına 7 branşta katılacak. Büyükşehir Kağıtspor,150 lisanslı oyuncusuyla çok iddialı bir şekilde bu yarışmalara hazırlanıyor.

MAHALLERE ULAŞACAK
Büyükşehir belediyesi ayrıca mahallelere de inerek, halk oyunu öğrenmek isteyen vatandaşlara ücretsiz olarak ders vermeyi hedefliyor. Bununla ilgili ilk çalışmaları Yahya Kaptan Mahallesi`nden başlattıklarını belirten Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan, “Halk oyunları milletimiz açısından önemli bir kültür oluşturmaktadır. İnsanlarımız düğünlere, gecelere, eğlencelere gittiklerinde az sayıda oyun oynamasını bilen kişilere imrenerek bakıyorlar. Amacımız birçok insana halk oyunlarını öğretmek” dedi.
Halk Oyunları kursuna katılmak isteyenlerin, 226 60 96 nolu telefondan bilgi alabilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!