Büyükşehir gelirlerinde % 51 kesinti

Başkan Karaosmanoğlu, 22 trilyondan 11.4 trilyon kesinti yapılması üzerine konuyu Başbakan´a aktardı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin şubat ayı gelirlerinde yapılan kesinti miktarının yüzde 40`tan yüzde 51`e çıkarılması nedeniyle, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ve Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Başbakan Erdoğan`la bir araya geldi. Başbakanlık makamında önceki gün yapılan görüşmede Başbakan Erdoğan, mağduriyetin giderilmesi talebine olumlu yanıt verdi.

“İZGAZ`IN BORÇLARI DA YAPILANDIRILSIN”
Başkan Karaosmanoğlu ve Genel Sekreter Karaloğlu`nun önceki gün gerçekleştirdikleri başkent temasları, Hazine Müsteşarlığı`ndan start aldı. Büyükşehir Belediyesi`nin ardından İZGAZ ve İZAYDAŞ`ın borçlarının da masaya yatırılmasını isteyen Başkan Karaosmanoğlu, bu borçların yapılandırılmasını, borç faizlerinin de dondurulmasını talep etti. Konuyla ilgili gerekli notlarını alan Hazine Müsteşarlığı yetkilileri ise, detaylı bir inceleme gerçekleştirebilmek amacıyla süre istedi.

BAŞBAKANLA GÖRÜŞTÜLER
Başkan Karaosmanoğlu daha sonra Başbakanlık Merkez Binası`na geçti. Burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 20 dakikalık bir görüşme yapan Karaosmanoğlu, şubat ayı itibariyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin gelirlerinde fazladan kesinti yapıldığını söyledi.

11 PUAN FAZLA KESİNTİ
Büyükşehir`e geçen ay gelen 22 trilyondan 11.4 trilyonun kesildiğini, yüzde 51`e tekabül eden bu rakamın, tüm belediyeler için uygulanan kesinti miktarı olan yüzde 40`tan 11 puan fazla olduğunu hatırlatan Karaosmanoğlu, Kocaeli`nin mağdur edilmemesini istedi. Başbakan Erdoğan ise konunun incelenmesi ve mağduriyetin giderilmesi için yetkililere gerekli talimatları verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!