Büyükşehir, dünya itfaiyecilerine ev sahipliği yapacak

3. Uluslar arası Balkan İtfaiye Spor Müsabakaları Kocaeli´nde düzenleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin ev sahipliğinde, Türkiye`de ilk kez gerçekleştirilecek olan Uluslar arası Balkan İtfaiye Spor Müsabakaları`nın üçüncüsü ile İtfaiyecilik ve Afet Önleme Konferansı`nın tanıtımı, dün İtfaiye Daire Başkanlığı`nda düzenlenen bir toplantı ile yapıldı.

4 DALDA MESLEKİ YARIŞLAR
Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Şişman başkanlığında yapılan tanıtım toplantısına İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Kemal Altunel ve Başkan Danışmanı Erkan Ayan da katıldı. Yarışlara Türkiye`nin yanı sıra Balkan ülkeleri İtfaiye Federasyonu üyesi de olan Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk, Bosna - Hersek, Makedonya ve Sırbistan`ın katılacağını söyleyen Genel Sekreter Yardımcısı Şişman, söz konusu müsabakaların 4 dalda gerçekleşeceğini aktardı.

LOGO TANITILDI, BÜTÇE AÇIKLANDI
Şişman ayrıca, Türkiye ve Kocaeli`nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyan organizasyonunun logosunu da basın mensuplarına tanıttı. Eylül ayının sonunda yapılacak olan uluslar arası organizasyon için Büyükşehir Belediyesi`nin 185 bin YTL`lik bir bütçe ayırdığı ifade edildi.


 
MİLLİ TAKIM KOCAELİ`NDE BELİRLENECEK
Çatıda Yürüme, 4 x 100 Hortum - Lans Takma, Motopompla Çekme ve Hedefe İsabet Ettirme ile Merdivende Tırmanma gibi dalların yarışları renklendireceğini söyleyen Şişman, bu dallarda Türkiye`yi temsil edecek olan Milli Takım seçmelerinin de eylül ayı başında Kocaeli`nde yapılacağını kaydetti.

200 SPORCU KATILACAK
Basın toplantısında söz alan Başkan Danışmanı Erkan Ayan ise, yarışlara 200 sporcunun katılacağını, bir o kadar da davetli gelmesini beklediklerin ifade etti. Ayan organizasyonla ilgili olarak tüm dünya itfaiyecilik teşkilatlarına davetiye gönderdiklerini hatırlatarak, “Bu organizasyonla balkanlardan Orta Asya Türk Cumhuriyetleri`ne kadar birçok katılımcıyı toplayacağız. Burada mesleki tartışmalarını, karşılaştırmalarını yaparak teşkilatlanmalarına önemli katkı sunacaklar” şeklinde konuştu.

FEDERASYON ETKİLENDİ
Bundan önce Yunanistan ve Bulgaristan`da yapılan Balkan İtfaiye Sporları müsabakalarına katıldıklarını belirten İtfaiye Daire Başkanı Pehlivan da, “Her iki organizasyon da içerik anlamında oldukça sade idi. Biz ise müsabakaları aynı zamanda İtfaiyecilik Haftası olan 27 Eylül`de başlatıyoruz. Sadece yarışlarla kısıtlı bırakmayıp, arkasına mesleki eğitimlere ivme kazandıracak konferans ve fuarları da katıyoruz. Federasyona üye ülkeler, programımızın yoğunluğu ve kapsamı sebebiyle oldukça etkilendiklerini ifade etti” dedi.

STK`LARA ÜCRETSİZ STAND
Öte yandan organizasyon çerçevesinde düzenlenecek olan Uluslar arası Yangın Önleme-Kurtarma Servisleri-Afet Önleme-Emniyet ve Güvenlik Fuarı ile ilgili bilgi veren Cemal Şişman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslar arası Fuar Merkezi`nde gerçekleştirilecek söz konusu etkinlikte sivil toplum kuruluşlarına ücretsiz stand açma imkanı verileceğini açıkladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!