Büyükşehir Belediyespor Karate Takımı madalyaya doymuyor

1 ALTIN, 1 BRONZ
Büyükşehir Belediyespor Karate Takımı şampiyonaya toplam 6 sporcuyla katıldı. 80 kilo genç erkeklerde Yusuf Caymazoğlu birinci olarak altın, 60 kilo genç bayanlarda Esra Usta üçüncü olarak bronz madalya kazandı. 60 kilo genç erkeklerde beşinci olan Batuhan Yorulmaz ise az bir farkla dereceye girmeye hak kazanamadı. Büyükşehir Belediyespor`un dereceye giren bu iki sporcusu, şubat ayı ortalarında Yunanistan`da gerçekleştirilecek Dünya Ümit Genç Karate Şampiyonası için milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandı.

İKİ AYDA 4 KUPA + 2 MADALYA
Kocaeli Büyükşehir Belediyespor Karate Takımı, birkaç ay önce Darıca`da düzenlenen Kocaeli Şampiyonası`nda minikler müsabakasında birinci, yıldızlar müsabakasında ikinci, ümitler müsabakasında üçüncü, genel klasmanda da il şampiyonu olmuştu. Son olarak da geçen ay Sakarya`da düzenlenen Cumhuriyet Kupası`nda üçüncülük kazanan Büyükşehir Belediyespor Karate Takımı, böylece iki ay içinde, kazandığı 4 kupanın yanına 2 de madalya ekledi.

MİLLİ TAKIMA SPORCU YETİŞTİRMEK
Karate takımının başarısını değerlendiren antrenör Timur Doğan, elde ettikleri bu başarıdan dolayı mutluluk duyduklarını, ancak en önemli amaçlarının milli takıma kalıcı sporcular yetiştirmek olduğunun altını çizdi. Doğan, bu potansiyeli sporcularında gördüğünü kaydetti.

SPORCULARA HEDİYE
Büyükşehir Belediyespor Karate Takımı`nın şampiyonada elde ettiği başarı sonrasında Durmaz Kuyumculuk`un sahibi Ömer Durmaz sporculara birer adet cumhuriyet altını, Adidas Bayii Mahmut Caymazoğlu ise Adidas marka eşofman takımı hediye etti. Durmaz ve Caymazoğlu, başarılı sporculara her zaman destek olacaklarını vurguladı.