Büyükşehir Belediye Konservatuarı sınavla öğrenci alacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarına 2005-2006 Eğitim Öğretim yılı için yetenek sınavıyla öğrenci alınacak.

22 AĞUSTOS`TA BAŞLIYOR
Büyükşehir Belediyesi`nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Batı Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Bale ve Plastik Sanatlar dalında eğitim almak isteyenlerin 22 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında Leyla Atakan Kültür Merkezi`ndeki Konservatuar Şube Müdürlüğü`ne başvurmaları gerektiği bildirildi. Büyükşehir Konservatuarı`nda bölümlerine göre 4 ile 6 yıl arasında eğitim veriliyor.

BÖLÜMLER VE YAŞ GRUPLARI
Öte yandan Türk Sanat, Türk Halk, Batı Müziği, Ses Eğitimi, Bale, Uygulama Toplulukları ve Plastik Sanatlar bölümlerine sınavla alınacak olan öğrencilerin yaş grupları ise şöyle belirlendi:
Türk Sanat Müziği (Ud, Klasik Kemençe, Kanun, Ney, Tanbur) için 11-29 yaş grubundan
Türk Halk Müziği (Bağlama, Ney, Kaval) için 11-29 yaş grubundan
Batı Müziği (Piano, Klasik Gitar, Keman, Flüt, Bateri, Çello, Bas Gitar, Klarnet, Saksafon) için 11-29 ve 14-29 yaş grubundan
Ses Eğitimi için 17 – 29 yaş grubundan
Bale için 05-09 yaş grubundan
Uygulama Toplulukları (TSM Koro, THM Koro, Tasavvuf Korosu) için 17-40 yaş grubundan
Plastik Sanatlar (Heykel, Seramik, Ebru, Hat, Tezhip, Çini) için 14 -…. Yaş grubundan öğrenciler kabul edilecek.