Büyükşehir, Badminton´da da var

Türkiye Badminton 2. Ligi´ndeki temsilcimiz yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor

SEKA`nın Büyükşehir Belediyesi`ne devredilmesiyle birlikte sporun birçok branşında faaliyet göstermeye başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü, Badminton`da da iddialı. Bünyesinde birçok Kocaelili sporcuyu barındıran Büyükşehir Kağıtspor,  

ANTRENMANLAR 42 EVLER`DE
Antrenör Serpil Sarper tarafından Kağıtspor adı altında yıllardır çalışmalarını sürdüren Badminton takımı, şimdilerde Büyükşehir Belediyesi için ter akıtıyor. Takım, çalışmalarını Sarper`in de öğretim görevlisi olarak görev yaptığı 42 Evler mevkiindeki KOÜ Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu`nda sürdürüyor. Salı, çarşamba ve perşembe günleri saat 18.30`da çalışma yapan Badminton takımı, cumartesi ve pazar günleri saat 14.00`te ise antrenmanlara çıkıyor.

2. LİGDE MÜCADELE EDİYORLAR
Takımımız ilimizi bu yıl Türkiye 2. liginde temsil edecek. İkinci lig müsabakalarının ilk etabı ise 16-18 Aralık tarihleri arasında Kocaeli`nde gerçekleşecek. Çeşitli illerden yaklaşık 300 sporcu, müsabakaların yapılacağı 3 gün boyunca ilimizde ikamet edecek. Her takım 9 müsabaka oynayacak.

HEDEF ÜST SIRALAR
Bu yıl belirlenen statüye göre gruplarında ilk iki sırayı elde eden 4 takım 1. lige yükselecek. Son üç sırada yer alan 6 takım ise, küme düşerek terfi liginde mücadelesini sürdürecek. İki etap halinde yapılacak olan Badminton 2. ligindeki ikinci etap maçlarının tarihleri henüz belli olmadı. Geçen yıl ilk kez mücadele ettiği 2. ligde 5. olan temsilcimizin bu yıl biraz daha tecrübe kazanması ve üst sıralara çıkması bekleniyor.

“ZORLU BİR GRUBA DÜŞTÜK”
A grubunda yer alan temsilcimiz Büyükşehir Kağıtspor, oldukça çetin takımların bulunduğu gruba düştü. Rakiplerinin birçok milli sporcuya sahip olduğunu ifade eden antrenör Serpil Sarper, “Biz ise sadece alt yapımızdan yetiştirdiğimiz, tamamına yakını Kocaelili olan sporcularla mücadele edeceğiz. Öncelikli hedefimiz ligde kalıcı olarak, üst sıraları zorlamak” şeklinde konuştu.

TAKIMDA KİMLER VAR?
Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Badminton takımında şu sporcular bulunuyor: Aytekin Çakar, Serkan Çukadar, Arif Çetin, Yunus Emre Gürfidan, Tuncer Barış Yenigün, Seda Küçük, Hülya Baş, Tuğba Akkuş, Gökçe Kaya, Nihal Keskiner ve Müge Sarper.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!