Büyükşehir Araç Uygunluk Belgesi`ni yakın markaja aldı

Kocaeli`ndeki ulaşım sorununa köklü çözüm üretmeye çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu nedenle hazırladığı toplu taşım yönetmeliğinin hayata geçiş sürecini de yakın markajına aldı.

ARAÇ UYGUNLUK BELGESİ
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı`na bağlı yetkililer kısa bir süre önce, yönetmelik içinde yer alan araç uygunluk belgesindeki kuralların, toplu taşım kooperatiflerince uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmeye başladı. Yetkililer yaklaşık 100 kooperatiften 20`sinin denetimini tamamladı.

ÇALIŞMA RUHSATI VERİLMEYECEK
Denetimlerinin tüm kooperatifler bitene kadar devam edeceği ifade edilirken, belge içinde yer alan 27 adet maddenin tamamına kooperatiflerin uyma zorunluluğu olduğu hatırlattı. Yetkililer, söz konusu kurallara uyulmaması durumunda sürücülere çalışma ruhsatı verilmeyeceğinin de altını çizdi. 

SS 55 NOLU KOOPERATİF BAŞARDI
Öte yandan yapılan denetimler sırasında Alikahya Bölgesinde toplu taşım hizmeti veren SS 55 nolu kooperatifin ise araç uygunluk belgesinde yer alan 27 adet maddenin tamamını uyguladığı tespit edildi.

KRAVATLI ŞOFÖRLER
Sürücülerin özellikle kılık kıyafetle ilgili yükümlülükleri yerine getirmelerinden dolayı kravat ve takım elbiseyle hizmet vermesi yolcular tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılandı. Belgedeki kuralların tümünü yerine getiren SS 55 Nolu kooperatif şoförlerine teşekkür eden yetkililer ildeki diğer kooperatiflerden de bu şartların tamamını en kısa sürede yerine getirmelerini beklediklerini ifade etti.

UYULMASI GEREKEN KURALLAR
27 adet maddeden oluşan Araç Uygunluk Belgesi`nde araçlarda hat ve güzergah tabelasından fiyat tarifesine, ilk yardım çantasından, reflektör, çekme halatı cam  kırma (İmdat) çekicisine kadar birçok objenin bulundurulması şart koşuluyor. Belgede ayrıca, araçların yaralı ve yıpranmış lastik kullanmamaları, fren, rot balans, amortisör, motor bakımlarına ait bakımlarını yapan firmalar tarafından onaylı bakım kartlarını bulundurmaları ve sürücü ile yardımcısının kıyafet yönetmeliğine uyması da öngörülüyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!