Büyükşehir, Amasya´da 1. lik için koşacak

Türkiye Kros Ligi´nin 2. kademe yarışları bu cumartesi yapılıyor

Amasya`da 7 Ocak cumartesi günü yapılacak Türkiye Kros Ligi ikinci kademe müsabakalarında ilimizi temsil edecek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Atletizm Takımı, önemli bir sınavdan geçecek. Bu yıl Avrupa`yı hedefleyen Büyükşehir, Amasya`da ipi en önce göğüsleyen takım olmak istiyor.

12 SPORCU KATILACAK
Atletizm Federasyonu tarafından belirlenen statüye göre 4 kademe halinde düzenlenen yarışların Erzurum`da yapılan birinci ayağında ilk 12 takım arasına girerek Türkiye Kros Ligi`ne devam etmeye hak kazanan Büyükşehir Kağıtspor, hafta sonu Amasya`da yapılacak olan yarışlarda gözünü birinciliğe dikti. Kros ligi şampiyonluğunun en önemli isimleri arasında gösterilen temsilcimiz Büyükşehir Kağıtspor, büyük erkekler ve yıldız bayanlar kategorisinde boy gösterecek. 8 erkek, 4 bayan sporcusuyla Amasya`da yapılacak olan yarışlarda takım halinde birinci olmayı hedefleyen lacivert beyazlılar, kros liginde ne kadar iddialı olduğunu atletizm kamuoyuna bir kez daha göstermek istiyor.

BÜYÜKŞEHİR`İN HEDEFİ AVRUPA
Branş sorumlusu Barbaros Firal`ın kafile başkanlığında Amasya`daki yarışlara katılacak olan Büyükşehir Kros Takımı, baş antrenör Suat Tümer ile antrenörler Gürel Karslı ve Zafer Köklü nezaretinde yarın akşam Amasya`ya hareket edecek. Büyükşehir Kağıtspor Atletizm takım sorumlusu Barbaros Firal, bu yarışmada amaçlarının puan farkını açmak olduğunu vurgulayarak, “En büyük rakibimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Rakibimiz 10 yıldır Avrupa Kulüpler Şampiyonası`na katılıyor. Türkiye`de bugüne kadar ciddi bir rakibi yoktu. Bu yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fenerbahçe`den yaptığımız transferlerle hedefimizi şampiyonluk olarak çizdik. Yıllardır süre gelen geleneği bozarak, Avrupa Kulüpler Şampiyonası`nda ülkemizi Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor Kulübü`nün temsil etmesini arzuluyoruz” ifadesini kullandı.

“DEVAMI GELECEK”
Ülkemizde atletizm branşında Kocaeli isminin ilk sıralarda yer aldığını vurgulayan Barbaros Firal, devamının gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Kocaeli atletizm tarihinin önemli bir gelişmesine imza atacaklarını vurgulayan Firal, kalan 3 etapta toplamda en iyi puanı alan takımın Büyükşehir olacağına inandığını belirtti. Firal, ayrıca Yıldız bayanlar kategorisinde de şampiyonluk hedeflediklerine dikkat çekti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!