Büyükşehir AB`yi ağırlayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 6 Mart Pazar günü Avrupa Birliği ve Akdeniz ülkelerinden gelen 100`den fazla Belediye Başkanını ağırlamaya hazırlanıyor.

Avrupa Akdeniz Yerel ve Bölgesel Yönetimler İşbirliği Komitesi`nin (Coppem) Başkanlık Konseyi Toplantılarına katılmak üzere İstanbul`da biraraya gelecek olan  belediye başkanları bu toplantıların ardından İzmit`i ziyaret edecek. Pazar günü öğleden sonra İzmit`e ulaşacak olan heyete Kartepe`de öğle yemeği verilecek. Yemeğin ardından Büyükşehir Belediyesi`ni ziyaret edecek olan yabancı belediye başkanları ardından Mavi Hilal Özürlüler Merkezi`ni ziyaret ederek akşam saatlerinde İzmit`ten ayrılacak.

BÜYÜKŞEHİR`DEN COPPEM ÇIKARMASI
Coppem`in 5 Mart günü İstanbul Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu`nda gerçekleştireceği toplantılara da katılacak olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu toplantılarda Başkan Karaosmanoğlu ve belediye üst düzey yöneticileri tarafından temsil edilecek.

COPPEM`İN AB FONLARINA ETKİSİ
Söz konusu uluslararası toplantıda “Göçle Mücadele” konusunda yerel yönetimlerin işbirliği, Bölgesel Kalkınma Ajansı kurulması ve Akdeniz`in iki kıyısı arasında gelişme farklılıklarının kaldırılması için Avrupa Birliği`nin sağlayacağı imkanlar ele alınacak.
Toplantıda ayrıca Başkanlık Divanınca Türkiye`nin Avrupa Birliği sürecinin hızlandırılması ve bu konudaki muhalefetin kaldırılması için Avrupa Birliği kurumları ve ülke yönetimlerine çağrıda bulunulacak. COPPEM üyesi 118 Belediye Başkanı adına Türkiye`nin üyeliğinin desteklenmesi için Avrupa Birliği hükümetleri ve kurumları üzerinde çalışmaların da başlaması bekleniyor. Verilen desteğin en önemli yönünü AB belediyelerinin yanısıra bildiriye Fas, Tunus, Cezayir, Mısır,Ürdün, İsrail,Filistin, Lübnan yerel yöneticilerinin de imza koyuyor olmaları oluşturuyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Danışmanı Erkan Ayan AB,2010 yılına kadar Akdenizin güneyindeki ülkelerin Türkiye`de dahil olmak üzere  başta serbest bölgeler kurmaları ve istihdama yönelik yatırımlarını arttırmaları için 6 Milyar Euro kaynak kullandıracağını söyledi. COPPEM`in bu kaynakların kullanımına yönelik projelerin hazırlanmasında önemli rol oynadığını ifade eden Ayan, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin söz konusu toplantılarda lider rol oynaması ve Avrupa Birliği ve Akdeniz Ülkelerinden 100`den fazla Belediye Başkanı Kocaeli`yi ziyareti gelecekteki işbirliği ve ortaklıkların Kocaeli`ne kazandırılması noktasında önemli bir dönüm noktasıdır” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!