Büyükşehir, 8 ayda 73 trilyon ödedi

Büyükşehir sınırlarının genişlemesi nedeniyle gelirleri artan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1 Mayıs - 31 Aralık 2004 tarihleri arasında toplam 73 trilyon TL (73 milyon YTL) ödeme yaptı.

ESNAF VE MÜTEAHHİDE BORÇ KALMADI
Ödemelerin 20 trilyonu personele, 28.5 trilyonu esnaf ve müteahhitlere, 13.5 trilyonu ilçe ve ilk kademe belediyelerine, 11 trilyonu ise eski yönetimden kalan borçlara karşılık yapıldı. Yapılan ödemeler nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi`nin esnaf ve müteahhitlere 2004 yılından herhangi bir borcu kalmadığı açıklandı. İşçilerin ise içeride 2003 yılı tam ikramiye ile 2004 yılı izin ücretleri alacağı bulunuyor.

İŞÇİYE BAYRAM ÖNCESİ ÖDEME
Bu borçların büyük kısmının çevre belediyelerden gelen işçilerden kaynaklandığını hatırlatan Büyükşehir yetkilileri, sendika ile varılan mutabakata uygun olarak borçların taksitler halinde ödeneceğini, Kurban Bayramı öncesinde de bir taksit daha ödeme yapılacağını ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi`nin Hazine`ye olan borçlarıyla birlikte toplam 4.3 katrilyon lira borcu bulunuyor.