Büyükşehir, 6 bin sokak köpeğini kısırlaştıracak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sokak köpeklerinin çevreye ve insanlara zarar vermelerini önlemek amacıyla önemli bir çalışma başlattı.

İlk ayını dolduran çalışma ile il genelindeki bütün köpeklerin kısırlaştırılması, aşılanması ve kayıt altına alınması hedefleniyor.

KISIRLAŞTIRMA, AŞI VE KÜPE

İlçe ve belde belediyeleri tarafından toplanan sokak köpekleri ilk olarak, bir süre önce Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Köseköy`deki Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi`ne getiriliyor. Burada önce kısırlaştırılan köpekler, kuduz ve uyuz hastalıklarına karşı aşılandıktan sonra 1 hafta gözetim altında tutuluyor. Sağlık kontrolünden geçen köpeklere daha sonra küpe takılıyor. Üzerine bir numara bulunan bu küpe ile ilgili hayvan kayıt altına alınıyor, gerektiğinde takip edilebiliyor.

UYSALLAŞIYORLAR

Çalışmayla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Uzman Dr. Turgut Şahinöz, kısırlaştırılan köpeklerin uysallaştığını, insanlara saldırma ihtimalinin azaldığını söyledi. Hayvanın kulağına takılan küpenin bu anlama geldiğini dile getiren Şahinöz, tüm gelişmiş ülkelerde uygulamanın bu şekilde yürütüldüğünü ifade etti.

1 AYDA 350`SİNİ KISIRLAŞTIRDIK

Şahinöz, il genelinde 6 bini aşkın sokak köpeği bulunduğunu vurgulayarak, “Köseköy`deki merkezimizde bir ay içinde 350`den fazla köpeği kısırlaştırdık. Önümüzdeki bir iki yıl içinde bütün sokak köpeklerini kısırlaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Kısırlaştırmanın önemine dikkat çeken Şahinöz, ilginç bir bilgi de verdi: “Kısırlaştırılmayan bir köpek, 6 yıl içinde 67 bin nüfusa kadar çoğalabiliyor.”

TABELA DEĞİŞECEK: Daha önce Köseköy Belediyesi`ne ait olan hayvan barınağının adı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Köseköy Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi olarak değiştirildi. Merkezde çalışan veteriner hekim Nuri Aydın ve görevli personel bir arada.

Köseköy Fatih Mahallesi Yalnızlar Mevkii`nde bulunan merkezdeki sokak köpekleri, kısırlaştırıldıktan ve aşılandıktan sonra bir hafta gözetim altında tutuluyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!