Bulgar milletvekillerinden Büyükşehir`e ziyaret

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye`de bulunan Bulgaristan Halk ve Özgürlük Hareketi`nin (HÖH) Türk milletvekilleri Ahmet Hüseyin, Ali Osman İmamov, Bulgar Vali Yardımcıları Süleyman Arınov, Nazife Haci, Ömer Hamza, Rudozen Belediye Başkanı Hasan Çakırov, Belitza Belediye Başkanı İbrahim Palev, Yakoruda Belediye Başkanı İsmail Tisikalov, Belediye Meclis Üyeleri ve Kocaeli Balkan Göçmenleri Derneği yöneticileri, dün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ni ziyaret etti.

Başkan Karaosmanoğlu`nun Ankara`da bulunması nedeniyle Bulgaristan heyetini Başkan Vekili İlyas Şeker ağırladı.

BULGAR ÇOCUKLARI AĞIRLAYACAĞIZ
Kocaeli`de Balkan kökenli çok sayıda soydaşımız bulunduğunu belirten Başkan Vekili Şeker, daha sonra Bulgaristan`ın Varna Belediyesi`nin kardeş belediye olma talebi olduğunu kaydetti. Şeker, Bulgaristan`da yaşayan Türk soydaşlarla mevcut ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi. Şeker ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nda Bulgar çocukları ağırlayacaklarını ve bundan dolayı da son derece mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

ÖZELLİKLE KOCAELİ
Heyette bulunan Bulgaristan HÖH Milletvekillerinden Ahmet Hüseyin de, Türkiye`de birçok ili ziyaret edeceklerini, ziyaret programına Kocaeli`ni özellikle aldıklarını vurgulayarak, “Buraya hemşerilerimizle buluşup kaynaşmak amacıyla geldik” ifadesini kullandı.

BİZİ TANIDIKÇA OY VERDİLER
Ziyarette HÖH milletvekillerinden Ali Osman İmamov da Bulgaristan`daki Türklerle ilgili bilgi verdi. Bulgaristan`da 2001 yılında gerçekleştirilen seçimlerde hükümet ortağı olduklarını söyleyen Osman, kabinede 2 bakanla temsil edildiklerini belirterek, “Bulgar komşularımız Türkleri tanıdıkça adaylarımıza oy vermeye başladı” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!