Bulgar heyetten Başkan´a teşekkür

Kocaeli´nde oturan Bulgar göçmenlerin oy kullanmasına sağladığı katkılar nedeniyle

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bulgaristan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Vekili Hristo Petkov ve beraberindeki heyeti Gebze Hizmet Binası`ndaki makamında kabul etti.

DERNEK YÖNETİCİLERİ DE GELDİ
Nezaket ziyaretinde Petkov`a, Balkan Türkleri Genel Başkanı Mehmet Albar, dernek genel sekreteri Yusuf Uçar, genel merkez yöneticisi Hüseyin Uyanık, basın sorumlusu Veysel Akgün, derneğin Şekerpınar şube başkanı Ayşe Güven de eşlik etti. Bir süre önce Bulgaristan hükümeti seçimlerinde ilimizdeki Bulgar vatandaşların oy kullanılmasına katkı sağlayan Başkan Karaosmanoğlu`na, Başkonsolos Vekili Petkov tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

 

İTFAİYE OYUNLARINA DAVET
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı`nın önümüzdeki günlerde ev sahipliği yapacağı uluslar arası nitelikteki İtfaiye Olimpiyatları`na Bulgaristan itfaiyecilerini de davet eden Başkan Karaosmaoğlu, daha sonra iki ülke arasındaki ilişkilere değindi, “Komşuluk Türk örf ve adetlerinde önemli bir yer teşkil eder. Karşılıklı güven, dürüstlük çok önemli. Geçmiş tarihlerde çok üzüldük. Gelinen nokta çok güzel” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!