Boşnak doktorlar Büyükşehir´de

Bosna Doktorlar Birliği üyeleri, Başkan Vekili İlyas Şeker`i ziyaret etti

Bosna-Hersek Savaşı sırasında Sırp katliamının yarattığı acıları sarmak amacıyla kurulan ve kısa adı BİMA olan Bosna Doktorlar Birliği´ne üye 45 kişilik grup, bugün Büyükşehir Belediyesi´ndeydi. Başkan Vekil İlyas Şeker´i makamında ziyaret eden grup çalışmaları hakkında bilgi verdi.

KÖKLÜ BAĞLARIMIZ VAR
Bir dönem Bosna-Hersek´in efsanevi lideri Aliya İzzetbegoviç´in danışmanı olarak da görev yapan birlik başkanı Dr. İzzet Sıkala, Türkiye´de gördükleri yakın ilgiden fazlasıyla memnun olduklarını söyledi. Başkan Vekili Şeker de Bosna-Hersek ve Türkiye arasında geçmişe dayalı köklü bağlar olduğunu ifade etti. Özellikle kültürel alandaki iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Şeker, “Bosna Hersek´e yaptığım ziyaret sırasında özellikle Osmanlı döneminden kalma çok önemli eserlerin bulunduğunu gördüm. Eskilere dayanan bu kültürel bağı birlikte güçlendirmeliyiz” dedi. Şeker ayrıca BİMA´nın ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gerçekleştirdiği ücretsiz sağlık hizmetinin de takdir edilecek bir çalışma olduğunu bildirdi.

OSMANLI SEBİLİ PORTRESİ
Dr. Sıkala daha sonra Kocaeli´nde gördükleri misafirperverlik nedeniyle İlyas Şeker´e, orijinali Bosna´nın Stari Grad (Eski Şehir) ilçesinde, bir kopyası ise Karamürsel ilçesi İnönü Caddesi Botanik Park alanında bulunan tarihi Osmanlı sebilinin portresini hediye etti. Şeker de doktor grubuna Kocaeli´nin simgeleri olan maketlerin yanı sıra pişmaniye ikram etti. Kabulde Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu da hazır bulundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!