Boğulmakta olan 5 kişi kurtarıldı

Büyükşehir Belediyesi´nin Kandıra sahillerinde aldığı önlemler işe yaradı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra sahillerinde   boğulma olaylarına karşı kurulan cankurtaran timleri, hafta sonu boğulmakta olan 5 kişiyi kurtardı. Önceki haftada 6 kişiyi kurtaran ekiplerin iki haftada kurtardığı insan sayısı 11`e ulaştı.

ACILAR DİNDİRİLDİ
Her yıl çok sayıda insanın yaşamını yitirdiği Kandıra sahillerinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan önlemler, acıları dindirdi. Yaklaşık üç hafta önce oluşturulan toplam 40 kişilik 6 ayrı ekip, önceki hafta göreve başlamıştı. Denizleri kulelerden gözetleyen, sahilde sağlık ekibi ve cankurtaran bulunduran ekip, önceki hafta 6 kişiyi yaşama döndürmüştü. Bu hafta sonu da sahilde görev yapan kurtarma ekipleri, denizde boğulmakta olan 5 kişiyi sudan çıkarıp, hayata döndürmeyi başardı. Cankurtaran timlerinin iki hafta içinde 11 kişiyi kurtarması,  oluşturulan timin ne kadarg erekli olduğunu gözler önüne sermeye yetti.

BÜYÜKŞEHİR SAYESİNDE GÜVENLİ TATİL
Geçen hafta sonunda havanın oldukça iyi olması nedeniyle Kandıra sahillerine koşan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi`nin kurtarma ekibi sayesinde huzur içinde tatil yapma imkanı buldu. İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan ekipler, Cumartesi ve Pazar günü erken saatlerden itibaren Kumcağız, Bağırganlı, Seyrek ve Cebeci`de devriye görevine başladı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerine ayrıca, Kocaeli Sualtı Sporları Kulübü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sualtı Sporları ekibi ve Kyöd Medikal ekipleri de eşlik etti.

İLK YARDIM MÜDAHELESİ DE YAPILDI
Ekipler boğulmaktan kurtardıkları vatandaşlara da daha sona ilk yardım hizmetinde bulundu. İlk olarak Kumcağız da Boğulma tehlikesi geçiren 25 yaşındaki Bahtiyar Polat isimli vatandaşı kurtaran ekipler, gerekli müdahalenin ardından Polat`ın hastaneye sevkini de gerçekleştirdi. Denizde çırpınırken kurtarılan Bahtiyar Polat, uzun süre olayın şokundan kurtulamadı.

ARTIK ÇOCUKLAR ÖLMÜYOR
Geçen yıllarda özellikle çocuk boğulmalarının sıklıkla yaşandığı Kandıra sahilleri, kurtarma ekipleri sayesinde bu acıları da geride bıraktı. Hafta sonunda görev yapan ekipler, yine Kumcağız da  şişme bot ile denize açılan ve alabora tehlikesi yaşayan 10 yaşındaki Furkan Kaya isimli çocuğu dalgalardan kurtararak ailesine teslim etti.

EKİPLERDEN YAKIN TAKİP
Ekipler Cebeci sahilinde boğulma tehlikesi geçiren 2 bayanın da hayatını kurtardı. Kurtarma sırasında bayanlardan birinin durumunun ciddi olduğunu tespit eden ekipler, söz konusu şahsı İzmit Devlet Hastanesine sevk etti. Görevi burada da sonlandırmayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri hastanın taburcu ediliş sürecini de yakın takibine almayı ihmal etmedi. Ekipler hafta sonunda son olarak Cebeci de yüzerken ayağına kramp giren bir kişiyi de tespit ederek kendisine gerekli müdahaleyi gerçekleştirdi.
Boğulma olayları dışında küçük olayları dikkate alarak müdahale eden itfaiye ekipleri, Cebeci de kaybolan Şeyda Yılmaz isimli 4 yaşındaki çocuğu da bularak ailesine teslim etti. Ekipler ayrıca, 2 aylık Cemre Önerbay isimli bebeğin güneşten yanan yüzüne de ilk müdahaleyi gerçekleştirerek ailesine gereken tavsiyeleri yaptı.

VATANDAŞ`IN HUZURU
Vatandaşlar, Kandıra sahillerinde yaz ayları boyuncu görev yapacak olan ekiplerin çalışmasından son derece memnun olduklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi`nin bu hizmeti sayesinde huzur içinde Kandıra`da denize girebildiklerini ve geçen senelerde yaşanan acıların da ortadan kalktığına dikkat çekti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!