“Biz millet malının bekçisiyiz”

Başkan Karaosmanoğlu 20 aylık icraatlarını anlatırken açık ve net konuştu

Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini teslim aldıktan sonra günde 18 saat çalışarak, Kocaeli`nin çehresini büyük oranda değiştiren İbrahim Karaosmanoğlu, 20 aylık icraatlarını anlattı. TV 41`de Mustafa Küpçü ve Sadun Çetin`in sorularını açık yüreklilikle cevaplayan Karaosmanoğlu, “Ben ticaret yapmaya gelmedim, nöbetimi namusumla tutmaya, hizmetimi yapmaya geldim. Servetimde bu göreve başlarken ne idiyse, şimdide odur” dedi.

“AYNI GELİRİ ALIYORUZ”
İki gazetecinin programında adeta çapraz sorularla her türlü konuya açık yüreklilikle cevap veren Başkan Karaosmanoğlu, dobra dobra konuştu. Piyasada dolaşan “Çok para geliyor” söylentilerine tepki gösteren Karaosmanoğlu, “Bizden önceki dönemlerde gelen gelir, bu günün gelirinden daha fazlaydı. Ama biz borçlara kesilen gelirimize rağmen, sırtımıza eklenen ilçeler, beldeler ve köylere bile hizmetg ötürüyoruz. Ayrıca önceki yönetimin miras bıraktığı dağ gibi, devasa sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bunlar 2-3 yılda bitmez” sözleri ile bırakılan sorunların büyüklüğünü anlattı.

ALT YAPI ÇİLESİ
Çalışmalarda öncelikli olarak dereleri kontrol altına aldıklarını, 20 tane derenin ıslah çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Karaosmanoğlu, 2007 yılına kadar bu soruna çözüm getireceklerini söyledi. Gebze`de adeta pislik taşıyan 5 ana dereyi programa aldıklarını ifade eden Karaosmanoğlu, Gebze Arıtma Tesisi`nin gelecek yıl yapılmaya başlanacağını dile getirdi. Konuşmasında kent merkezindeki alt yapı çalışmalarına değinen Karaosmanoğlu, yıllarca alt yapıya el sürmeyen eski yönetimlerin, kenti su baskınlarına teslim ettiğini, bu yüzden çalışmaların zaman aldığını ifade etti.

“VİLLA YAPMIYORUZ”
Programda SEKA arazisi üzerindeki projeye değinen Karaosmanoğlu, toplam 1800 proje teklifi aldıklarını, ilk etabın ihalesinin bu ay içinde yapılacağını söyledi. Karaosmanoğlu, “SEKA`da yıkımın yüzde 80`i tamamlandı. Sıra projeye geldi. Arkadaşlarımız Avrupa`yı inceledi. Benzeri oralarda bile yok. Tarihi dokuyu hiç bozmadık. Odaların ve sivil kuruluşların görüşlerini alıp hareket ediyoruz. Biz oraya villa yapmıyoruz. Halkımızın yararlanacağı tesisler yapıyoruz” diyerek eleştirilere sitem etti.
Bazı çevrelerin SEKA konusunda ağır eleştiriler yaptığını hatırlatan Karaosmanoğlu, özellikle “Yağma” sözünün çirkin olduğunu ifade etti. Bütün makinelerin ihale ile satıldığını, hırsızlık yapanların yakalandığını ve mahkemede hesap verdiğini söyleyen Karaosmanoğlu, çirkin ithamlardan kaçınılmasını istedi. Karaosmanoğlu, kurum içinde yaşanan değişikliklerin normal olduğunu, bunun da bir taktir meselesi olarak görülmesi gerektiğini savundu.

ŞOFÖRLER EĞİTİLECEK
Konuşmasında şehir içi ulaşım sorununu çözmek için uzun vadede master planı hazırladıklarını ifade eden Karaosmanoğlu, zamanında hatların hoyratça dağıtıldığını, şehir merkezinin bu trafiği kaldırmadığını ifade etti. 2006 yılı içinde sürücüleri eğitime tabi tutarak, belge vereceklerini dile getiren Karaosmanoğlu, “Bizden belge almayan kent merkezinde araç kullanamayacak” diyerek sürücüleri uyardı. Karaosmanoğlu trafik konusunda radikal kararlar alarak yürürlüğe koyacaklarını dile getirdi.

“ZENGİN OLMAYA GELMEDİM”
Kendisi için dünya malının hiçbir zaman önem taşımadığını, gönül zenginliğini esas aldığını ifade eden Karaosmanoğlu, mal beyanı konusunda gerekli yerlere, gerekli zamanlarda beyan verdiğini ifade etti. Karaosmanoğlu, “Ben ticaret yapmıyorum. Hiçbir işe ortak değilim. Ben buraya zengin olmak için gelmedim. Nöbetimi, namusumla yerine getirmek için geldim. Sadece benim değil, çevremdekilere de göz yumdurmamam lazım. Merak edenler için söylüyorum mal varlığımda en küçük bir değişiklik yok. Sefa bey mal varlığımı açıklamamı istiyor. Asıl onun belediye başkanı olmadan önceki ile başkanlığı bıraktığı tarih arasındaki mal varlığı değişimini kamuoyuna açıklaması gerekir” şeklinde konuştu.

AKRABALARA BELEDİYE İŞİ YASAK
Göreve geldiği günden beri akrabalarının belediye ile iş yapmasını yasaklayan Karaosmanoğlu, bir oğlunun müteahhide iş yaptığını, fakat sonra bundan vazgeçtiğini söyledi. Çevresine iş amaçlı sokulmak isteyenler olduğunu dile getiren Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Biz milletin malının bekçisiyiz. Hiçbir müteahhitle etik bağım yok. Müteahhitlerden tam anlamıyla memnun muyuz? Değiliz. Bu kentte yaşayan herkesin belediyeye hesap sorma hakkı vardır. Bizimde onlar adına bize iş yapanlara. Bizde bunu yapıyoruz” dedi.

“YUVACIK BARAJI MİLLETE İHANETTİR”
Sorulan tüm sorulara açık yüreklilikle 2 saat boyunca cevap veren Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Yuvacık Barajı`nın tam bir kambur olduğunu dile getirdi. Bu konuda eski yönetime adeta isyan eden Karaosmanoğlu, “Öde öde bitmiyor. 2015 yılına kadar da ödeyeceğiz. Devlet şu ana kadar 1.5 milyar dolar ödedi. Yapılan anlaşma Türkiye için bir cinayettir. Türk milletine büyük bir ihanet yapılmıştır. Kocaeli`nin 60-70 yıllık geleceğine ipotek getirilmiştir. İSU alacağı su parasına yapılacak küçük takviyelerle bence bu barajı yapabilirdi. Suyun maliyetini, bu borçlarla vatandaşa yansıtmaya kalksak, İzmit halkı dayanamaz” diyerek, geçmiş yönetime tepki gösterdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!