“Bisiklet ve İnsan” paneline ilgi yoğundu

İlimizde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü`nün birlikte organize ettiği “Bisiklet ve İnsan” konulu panel, dün Çarşamba gerçekleştirildi.

Sabancı Kültür Sitesi`nde düzenlenen panele ilgi bir hayli yoğun olunca, üst kattaki bölüm de dinleyicilerin oturumuna açıldı.

CEMAL ŞİŞMAN DA KATILDI

Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice konuşmacı olduğu panele işlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamadı, özürlerini sundu. Oturum başkanlığını KOÜ Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Yavuz Taşkıran`ın yaptığı paneli dinleyenler arasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Şişman da vardı.

11 YAŞINI DOLDURANLAR

İl Trafik Şube Müdürlüğü`nde görevli Turan Bozdemir`in trafikle ilgili şiirlerini okumasıyla başlayan töreni, salonun büyük bir kısmını dolduran ilköğretim talebeleri ilgiyle dinledi. Bozdemir daha sonra davetlilere bisiklete ilişkin trafik kurallarını anlattı. Trafik Kanunu`na göre 11 yaşını dolduran herkesin kurallara uyduğu sürece bisiklet kullanmasında hiçbir mahzur olmadığına değinen Bozdemir, ailelerin bisiklet kullanımı için çocuklarına mutlaka eğitim vermeleri gerektiğini vurguladı.

 

BİSİKLETE VERİLEN DEĞER

Daha sonra söz alan Brisaspor Yönetim Kurulu üyesi Ertuğrul Yılmaz ise slayt gösterisi eşliğinde Brisaspor Bisiklet Takımı ile ilgili bilgiler verdi. Son sözü Bisikletsevenler Derneği adına panele katılan Murat Suyabatmaz aldı. Suyabatmaz da yine slayt gösterisi eşliğinde Avrupa`da ve Türkiye`de bisiklet kullanımı ve bisiklete verilen değer hakkında çeşitli bilgiler verdi. Soru cevap bölümünün ardından konuşmacılara, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Erdal Selimoğlu ile İl Gençlik ve Spor Müdürü Kenan Malkoç tarafından günün anısına plaket hediye edildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!