“Bilim ışığında her şeye hazırız”

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu deprem konusunda vatandaşı rahatlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 17 Ağustos Depremi`nin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, bilim ve teknoloji ışığında her türlü önlemi aldıklarını söyledi. Daha önce yaşanan depremde yapılan yanlışların bedelinin ağır ödendiğini belirten Karaosmanoğlu, herkesin önlem almasını istedi.

“ÖNLEMLER ALINDI”
Yaşanan acı sonrası asıl felaketin cehalet ve tedbirsizlik olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, yaşananlardan ders alınması gerektiğini ifade etti. Karaosmanoğlu, “Şunu biliyoruz ki deprem yıkmıyor. Yapılan yanlışlar, plansızlık ve alınmayan tedbirler binaları yıkıyor. Deprem yağmur gibi bir doğa olayı. Dünya bazen sıtmaya yakalanmış gibi sarsılıyor ve bu devam edecek. Bu gerçekten hareketle bilim ve teknolojinin ışığında bütün önlemlerimizi aldık. Biz depreme hazırız” dedi.

“DEPREM HARİTASI ÇIKARTTIK”
Yaşanabilecek yeni depremlerde aynı acıların yaşanmaması için önlemleri artırdıklarını ifade eden Karaosmanoğlu, “Öncelik olarak deprem haritası çıkardık. Artık nereden fay geçiyor biliyoruz. Kaçak yapılaşmaya kesinlikle izin vermiyoruz. Köylerde dahil olmak üzere bütün yapıları 6 ay aralıklarla uzaydan izliyoruz. Bırakın kaçak kat atmayı, birisi binanın betonuna 10 santim ekleme yapsa hemen fark ediyoruz” şeklinde konuştu.

400 BİNA MAHKEMELİK
Yaşanan deprem sırasında alt yapı eksikliklerinin ortaya çıktığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu nedenle alt yapıya önem verdiklerini söyledi. Bu yılı alt yapıda hamle yılı ilan ettiklerini ifade eden Karaosmanoğlu, artık alt yapı sorunu yaşanmayacağını dile getirdi. Depremden kalma 400 mahkemelik binanın bulunduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, kararı çıkan binayı yıktıklarını ifade etti.

“PREFABRİKLERDE ÇİLE YAŞANDI”
Yaşanan deprem sonrası trilyonlar harcanarak çadır ve prefabriklerin kurulduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, yapılan uygulamanın yanlış olduğunu ifade etti. Günümüzde 2 ayda kalıcı konut yapılacak şartlar varken, 8 ay gibi zaman diliminde trilyonlar harcanarak prefabrik kurulduğunu belirten Karaosmanoğlu, “O prefabriklerde çok insan, bir çok aile sefil hayat sürdü. Zor günler yaşandı. Bunların hepsi farklı bir çileydi” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!