Bilim Adamlarından İsu Merkez Laboratuvarında İnceleme

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Sağlık Bakanlığı Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Hasan Aydınlık ve beraberindeki bilim adamlarını İSU Uluslararası Merkez Laboratuvarı’nda gezdirdi.

Bilim Adamlarından İsu Merkez Laboratuvarında İnceleme

17 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edilen ve son teknoloji ürünü laboratuvar malzemeleri ile donatılan İSU Merkez Laboratuvarı, birçok araştırmacı ve bilim adamı ile kurum tarafından ziyaret edilerek yerinde inceleniyor. TÜRKAK tarafından akredite edilen İSU Merkez Laboratuvarı’nı son olarak Sağlık Bakanlığı Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Hasan Aydınlık ile beraberindeki Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Bezm i Alem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Fitoterapi Derneği İkinci Başkanı Prof. Dr. Murat Kural ile Eczacı Esin Ergin’den oluşan bilim adamı ve uzmanlar tarafından yerinde incelendi. 

Genel Müdür Ali Sağlık tarafından gezdirilen Dr. Hasan Aydınlık ve bilim adamlarına Merkez Laboratuvarında bulunan atıksu, içmesuyu ve mikrobiyoloji laboratuvarları ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. İSU Merkez Laboratuvarının 245 adet parametre ile hizmet verdiğini ifade eden Genel Müdür Ali Sağlık, Kocaeli’nin sağlıklı içmesuyu ihtiyacı ile atık suyun kontrol altına alınmasının yanı sıra ülkemizdeki her türlü kurum ve kuruluşa hizmet verdiklerini söyledi. 

Şehir Hastaneleri kapsamında 3 farklı yerde Fitoterapi Laboratuvarı kurmak için araştırma yaptıklarını belirten bilim adamları, İSU Merkez Laboratuvarı ile kullanılan cihaz ve sistemlerden etkilendiklerini İSU Genel Müdürlüğü’nün laboratuvar alanındaki çalışmalarından yararlanmak istediklerini belirttiler. 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!