Bilgievi eğitmenlerine eğitim semineri

Eğitimci-yazar Topçuoğlu ve Dünya Hafıza Şampiyonu Duyar, Bilgievi personeline altın değerinde bilgiler verdi

Bilgievi eğitmenlerine eğitim semineri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, bünyesinde faaliyet gösteren Bilgievi personeli için eğitim semineri düzenledi. Bu kapsamda, eğitimci- yazar İdris Topçuoğlu ve yaptığı hafıza gösterileriyle tanınan Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar, Bilgievi personeli ile biraraya gelerek önemli bilgiler verdi.

BİLGİ, EĞİTİMCİLERLE BİRLİKTE SEMİNERİ İZLEDİ

Tüm Bilgievi personelinin katıldığı eğitim semineri, Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Semineri, personelle birlikte Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Gençlik Eğitimi Şube Müdürlü Kemal Ceylan ile Bilgievleri Koordinasyon Merkezi yöneticileri izledi.

TOPÇUOĞLU, MAHİR İZ HOCAYI ANLATTI

Seminerde ilk olarak eğitimci yazar İdris Topçuoğlu bilgi aktardı. Topçuoğlu ilgi ile izlenen seminerde yakın tarihimizde eğitim alanında önemli hizmetleri olan Mahir İz hocayı anlattı. Öğretmenliğin önemli bir görev olduğunu, çağımızın teknoloji anlamında sürekli yenilendiğini, öğretmenlerin kedilerini sürekli geliştirmek zorunda olduklarını ifade eden Topçuğulu, “Dünyada her 1,5 yılda bilimsel bilgiler güncelleniyor. Eğitimde ileri gözüken ülkeler insana yatırım yaparak, eğitime ve öğrenmeye önem veriyor” dedi. Öğretmenliğin teknolojik ve maddi imkanların ötesinde gönüllülük işi olduğunu, zor şartlar altında büyük işler başarılabileceğini anlatan Topçuğulu, bunun en büyük örneklerinden biri olarak Mahir İz hocayı işaret etti.

HER AY İKİ KİTAP OKUYUN

Topçuoğlu, Bilgevi eğitimenlerine her ay iki kitap okumalarını ve bir film seyretmelerini önerdi. Bunu yakalayamayan kişilerin Türkiye’deki genel kültür seviyesinin altında kalacağına vurgu yapan eğitimci – yazar, öğretmenliğin öğretmekten ziyade öğrencilerinin her durumu ile ilgilenen anne-babadan öte bir görev olduğunu kaydetti. Topçuoğlu; Mahir İz hocanın öğrencileri için ifade ettiği, "Bir hoca için talebesi, evlâttan daha evlâdır" sözünü hatırlattı.

DÜNYA HAFIZA ŞAMPİYONU UYGULAMA YAPTIRDI

Seminerde, televizyon kanallarındaki hafıza gösteri ile tanınan Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar da bir söyleşi gerçekleştirdi. Duyar, öğrencilik hayatında temel bilgileri öğrenirken zihnimizin belli kalıplara göre şekillendiği, bu nedenle hayal gücümüzün azalarak farklı düşünme becerilerini körelttiğimizi ifade etti. Bu kapsamda personele yönelik örnek uygulama yapıldı. Eğlenceli ve eğitici uygulama sonunda beynimizin çalışma sistemi, öğrenme merkezleri konularında bilgi verildi. Melik Duyar, öğrenmek için beynimizde harekete geçirmek zorunda olduğumuz merkezler olduğunu, bu merkezler çalışmadan çok çalışmanın sonunun unutkanlık olduğunu ifade etti. Dahiler ile diğer insanlar arasındaki farkın sadece sağ ve sol beyni aynı anda dengeli kullanmalarından geldiğini söyledi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Seminerin sonunda Gençlik Eğitimi Şube Müdürlü Kemal Ceylan, değerli bilgilerini Bilgievi personeli ile paylaştıkları için katılımcılara Kılavuz Gençlik Logolu bir tablo hediye etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!