Beyaz kalplerle bir hayır da siz işleyin

Beyaz Kalpler öğrencileri, Kocaeli’nde yaşayan ihtiyaç sahibi öğrenciler için Waffle satışı yaptı

Beyaz kalplerle bir hayır da siz işleyin

Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde yine anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Beyaz Kalpler’de eğitim alan öğrenciler, bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Beyaz Kalpler’de eğitim alan 7 öğrenci, düzenlenen etkinlikte ürettikleri Wafflelar’ı satarak gelir elde etti. Elde edilen geliri de ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanacak olan öğrenciler, her hafta bir gün Waffle satışı yapacaklarını belirtti.

WAFFLE İLE KAHVE BİR ARADA SADECE 10 TL
Proje kapsamında gerçekleştirilen ilk satışlarda Waffle’ı 10 TL olarak satan öğrenciler, müşterilere kahve de ikram etti. Bundan sonraki satışlarda da aynı ücretle devam edeceklerini belirten öğrenciler, kahve ile Waffle’ın bir arada sadece 10 TL’ye satılacağını dile getirdi. Hayırlı bir işe imza atan Beyaz Kalpler öğrencileri, satışlardan elde edilen gelirle Kocaeli’nde yaşayan, ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımlarda bulunacak. Wafflelar’dan satın alan vatandaşlar, bu sosyal sorumluk projesini düzenleyen öğrencileri takdir ederken, projeye katkı sağladıkları için mutlu olduklarını belirtti.  

BEYAZ KALPLER EĞİTİM VE GELİŞİM MERKEZİ NEDİR?
Kocaeli’nde ikamet eden, çeşitli nedenlerle okul hayatına ara vermek zorunda kalan, ergenliğin getirmiş olduğu sorunlarla başa çıkmakta zorlanan 11-18 yaş arası çocukların sosyal, psikolojik ve bedensel olarak desteklendiği bir merkez olarak hizmet veriyor. Uzman personel tarafından saha çalışması yapılarak veya ailelerin başvuruları dikkate alınarak görüşülen çocuklar, 1 aylık gözlem süreci sonunda kuruma kabul ediliyor.

ATÖLYELERE YÖNLENDİRİLİYOR
1 yıl süre ile merkezden eğitim alabilen çocukların sağlıklı sosyalleşmeleri ve üretkenlik kazanmaları amaçlanıyor. Beyaz Kalplerde çocuklar; aşçı yardımcılığı, elektrik pano montörlüğü, servis elemanı yardımcılığı gibi mesleki atölyelerin yanında drama, cam boncuk, müzik, spor, seramik ve resim gibi sanat atölyelerinde de eğitim görme fırsatı yakalayabiliyor. Beyaz Kalplere her dönem başvurular kabul edilmekte ve uzmanlar tarafından çocuklar değerlendirilerek uygun atölyelere yönlendirilmeleri sağlanıyor. Merkezde yakın zamanda Barista (Kahve Uzmanlığı) ve Kuaförlük atölyelerinin açılması planlanıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!