Belediye-sanayici zirvesi

Mevcut sıkıntılar, GYTE´de masaya yatırıldı

İlki İzmit`te gerçekleştirilen, sanayicilerle yerel yönetimlerin arasındaki sorunların çözümünü hedefleyen toplantıların ikincisi Gebze`de yapıldı. Toplantıda konuşan Başkan Karaosmanoğlu sanayicilerin çevreye duyarlı olmalarını isterken, Başkan Pehlivan da sanayi kuruluşlarının merkezlerini il sınırları içine taşımasını istedi.

GYTE`DE YAPILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediye ve Kocaeli Sanayi Odası iş birliğiyle organize edilen, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü`nde gerçekleştirilen toplantıda, divan başkanlığını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu ile KSO Genel Sekreteri Hamdi Doğan yaptı. Belediye başkanları, Büyükşehir iştiraki kurumların genel müdürleri, sanayi kuruluşları ve organize sanayi bölgelerinden yöneticilerin katıldığı toplantının ilk bölümünde protokol konuşmaları yapıldı, ikinci bölümünde ise sanayicilerin soruları ele alındı.

“SANAYİCİLERE YAKIŞMAZ”
Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, atıklarını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne ait mevcut ve kurulacak atık arıtma tesislerine yönlendirmeleri konusunda sanayicilere uyarıda bulundu. “Biz bunu gelir elde etmek için değil, temiz bir çevre için istiyoruz. Gecenin ilerleyen saatlerinde veya tatil günlerinde atıkları açık alanlara bırakmak çağdaş sanayicilere yakışmaz” dedi. Çevreye ilişkin denetlemeleri de takviye ekiplerle artıracaklarını anlatan Karaosmanoğlu, “Bunda da mantık sanayi kuruluşlarına ceza kesmek değil, bir an önce sorunun giderilmesi olacaktır” şeklinde konuştu.

“ÖNCELİK ARITMA TESİSLERİNDE”
Kocaeli`nde sıkıntıların büyük olduğunu ancak bunların “of” çekmekle çözülemeyeceğini dile getiren Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi`nin tüm problemlerden kurtulmak için önemli bir çıkış yolu olduğunu öne sürdü. Kısıtlı kaynakların iyi ve isabetli kullanılması, uygun yerlere uygun yatırım yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, önceliğin 500 bin nüfusun ihtiyacına yanıt verecek arıtma tesislerine verileceğini söyledi.

 
 
“O DA BAŞKAN, BEN DE”
Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan ise son 30 yılda hızlanan sanayileşmenin beraberinde bugünkü Gebzeyi meydana getirdiğini, sorunların adeta bir yumak haline geldiğini ifade etti. Kendisini, sınır komşusu olan İstanbula bağlı Tuzla ilçesinin belediye başkanı ile karşılaştıran Pehlivan, “O da belediye başkanı, ben de belediye başkanıyım. Ama o boya badana işleri ile uğraşıyor. Biz ise hala Gebze`nin alt yapı sorunları ile uğraşmaktan üst yapıya yönelemiyoruz” diye konuştu.

“SICAK BAKMIYORUZ”
Gebzede gerek yeni sanayi kuruluşlarına gerekse yeni organize sanayi bölgelerine sıcak bakmadıklarını dile getiren Pehlivan, “Temennimiz mevcut organize sanayi bölgelerinin tam kapasite ile çalışması” dedi. Pehlivan ayrıca Kocaeli`nde oturan bir vatandaş olarak sanayi kuruluşlarının merkezlerini il sınırları içine taşımasını istedi.

“TOPLANTILAR ÖNEMLİ”
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Yılmaz Kanbak, sanayiciler olarak yerel yönetimlerle bazı sıkıntılar yaşadıklarını, toplantıları işte bu sıkıntıların çözümüne yönelik hızlı adımlar atmak amacıyla düzenlediklerini söyledi. Gebze Ticaret Odası Başkanı İbrahim Başaran ise “Bu yöntem ile sorunların çözüleceğine inanıyorum. Memleketimizin sorunlarının çözümü için biz de elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!