Belediye Magazin örnek gösterdi

Yerel yönetimlerin yakından takip ettiği dergi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için “Yerel kalkınma hamlesine somut bir örnek” yorumunu yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin proje ve çalışmaları belediyecilik dünyasının dikkatini çekmeye devam ediyor. En son çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarıyla Türkiye´nin peyzaj ve mimarlık dalında isim yapmış Floraplus dergisine kapak olan Kocaeli Büyükşehir, şimdi de Belediye Magazin Dergisi´ne konuk oldu.

YEREL KALKINMA HAMLESİNE
Ulusal nitelikte yayın yapan ve yerel yönetimlerin çalışmalarını izleyen dergi, “Türkiye´nin Parlayan Yıldızı Kocaeli” başlığı altında verdiği haberinde, Büyükşehir Belediyesi ve Başkan İbrahim Karaosmanoğlu´nun son iki yılda gerçekleştirdiği atılımlara geniş yer ayırdı. Büyükşehir Belediyesi´nin çalışmalarını 7 sayfada okurlarına ileten derginin, Başkan Karaosmanoğlu´ndan bahsederken, “hükümetin üzerinde ısrarla durduğu ‘yerel kalkınma´ hamlesine somut bir örnek teşkil ediyor” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

BAŞKANLA RÖPORTAJ
Dergide Başkan Karaosmanoğlu ile gerçekleştirilen bir röportaj da yer alıyor. Söz konusu röportajda yapılan çalışmalarla kentin yıllardır bildik sanayi kimliğini aştığı üzerinde durulurken, Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli´ni “Türkiye´nin büyüyen yıldızı” olarak nitelendirdi, “Popülist politika yapmadan, kaynaklarımızı verimli kullanarak, kentin ihtiyaç ve özelliklerini iyi belirleyerek halkımıza hizmet ediyoruz” dedi.

SON İKİ YILDA YAPILANLAR
Röportajda son iki yılda gerçekleştirilen hizmetler ve düşünülen projeler konusunda da Başkan Karaosmanoğlu´na sorular yöneltildi. Önceliği alt yapıya verdiklerini söyleyen Karaosmanoğlu, 100 bin Kocaeliliyi doğalgaz ile buluşturduklarını, sadece beldeleri değil, köyleri de kesintisiz şebeke suyuna kavuşturduklarını, deniz ulaşımı ve çevre düzenlemesinde ciddi bir mesafe alındığını, kentin değişik bölgelerindeki çevre düzenleme çalışmalarının tamamladığını, dere ıslah çalışmalarının da bu yıl sonunda tamamlanacağını açıkladı. Deniz ulaşımında yapılan çalışmalara da değinen Başkan Karaosmanoğlu, yeni alınan deniz otobüsleri ve artan sefer sayıları ile kentin körfezi ile barıştırıldığını kaydetti.


Kocaeli´nin değiştiğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu bundan sonra ise özellikle kara ulaşımı ve Kentsel Dönüşüm projelerine ağırlık verileceğini söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!