Bazıları konuşuyor, biz çalışıyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Ambulans Komuta Merkezi`nin açılış töreninde hizmet farkını anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında yaptırılan Ambulans Komuta Merkezi ve İşçi Sağlığı Polikliniği, törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bazıları sadece konuşuyor, biz ise çalışıyor, hizmet yapıyoruz” dedi.

AMBULUNSLARA TEK MERKEZ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki ambulansların tek elden yönetilmesi ve işçi sağlığı merkezi kurmak için yapımına başladığı binayı törenle hizmete açtı. Açılış törenine Vali Gökhan Sözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Suadiye Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Yuvacık Belediye Başkanı Hikmet Özkaraaslan, Yeniköy Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Hereke Belediye Başkanı Esener Maçil, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımları Mustafa Çöpoğlu, Ersin Yazıcı ve Mustafa Soydabaş, AK Parti milletvekili adayları Fikri Işık, Ahmet Şadi Güngör ve çok sayıda sağlıkçı ile vatandaş katıldı. Yapılan hizmet binası ile ambulanslar tek merkezde toplanarak, tek çatı altından yönetilmeleri sağlanacak.

HİZMET SEVDADIR
Töre sırasında açış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Sağlı ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, merkez hakkında teknik bilgiler verdi. Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk de yaptığı konuşmada, Bekirpaşa´nın yapılan yatırımlar sayesinde kimlik kazanıp, canlandığını anlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı konuşmada, geçmişten gelen ve kaderi ile baş başa bırakılmış, çürümeye terk edilmiş yerleri kent insanının hizmetine sunduklarını belirterek, “Karkas bırakılmış, bize cenaze olarak gelen bir sürü yer var. Burası gibi, Bekirpaşa düğün salonu, Gebze Kültür Merkezi, bunlardan birkaç örnek. Oysa eskiden bu kente daha çok para geliyordu. Ama hizmet yoktu. Çünkü hizmeti sevda edinen yönetici gerekir. Yöneticinin sevdası yoksa hizmeti olmaz” diye konuştu.

BİZ HİZMET YAPIYORUZ
Başkan Karaosmanoğlu, spor yatırımları yaptıklarını, kenti adeta yeniden şekillendirdiklerini anlattı. “Ayağını yorganına göre uzatacaksın” diyen Karaosmanoğlu, kent insanının hayatını kolaylaştırmak için hem yatırım yaptıklarını, hem de sosyal belediyeciliği ön plana çıkardıklarını anlattı. Barınma Evi, Sevgi Mağazası, süt yardımı gibi projeleri kent insanına sunarak, herkese katkı sağladıklarını anlatan Karaosmanoğlu, 24 saat kesintisiz ambulans hizmeti verileceğini, geçen yıl 20 bin insanın ambulanslarla hastanelere taşındığını söyledi. Karaosmanoğlu, “Birileri sürekli sosyal devletten, sosyal anlayıştan bahseder. Fakat baktığınızda sosyal devlet ve sosyal anlayış olarak tek bir hizmetini göremezsin. Çünkü onlar sadece konuşur, biz ise hizmet yaparız” şeklinde konuştu.

200 TRİLYONLUK YATIRIM
AK Parti Kocaeli milletvekili Nevzat Doğan ise yaptığı konuşmada, ambulans komuta merkezinin önemini anlattı. Büyükşehir Belediyesinin imkânlarını iyi kullandığını belirten Doğan, “4,5 yıl önce sağlık ne durumdaydı, şimdi ne durumda? Yapılanları anlatmaya kalksak uzun zaman alır. Dönemimizde 35 sağlık ocağı açıldı. Depremde enkaz yığını haline gelen 10 hastanemiz açıldı. Kocaeli´ne toplam 200 trilyonluk sağlık yatırımı yaptık” dedi. Kurdeleyi Vali Gökhan Sözer, Nevzat Doğan ve İbrahim Karaosmanoğlu birlikte kesti.

3 BİN METREKAREYE KURULDU
Ambulans Komuta Merkezi ile işçi sağlığı polikliniği, yaklaşık 3 dönem arazi üzerinde inşa edildi. Binanın giriş katında, yılda ortalama 20 bin hastanın naklini sağlayacak olan ambulans merkezi hizmet verecek. İkinci katında ise işçi sağlığı merkezi ve laboratuar ve röntgen odası bulunuyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!