“Batık gemiyi yüzdürmeye başladık”

Turgut Mahalle sakinleriyle kahvaltıda bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu

Turgut Mahalle Muhtarı Muhittin Sevil tarafından organize edilen kahvaltılı toplantıya katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, enkaz edebiyatını sevmemesine rağmen gerçekleri söylemek zorunda kaldığını söyledi, “Dünyanın en batık belediyesini devraldık” dedi.

TARİHİ ÇINAR ALTINDA
İlimizin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Turgut Mahallesinin sevilen muhtarı Muhittin Sevil, yerel yöneticileri ve mahalle sakinlerini tarihi çınar altında bir araya topladı. Kahvaltılı olarak düzenleyen toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Vekili İlyas Şeker, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Büyükşehir ve Saraybahçe Belediye meclis üyeleri, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Necdet Eksen, İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şen, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

SEVİL SABIR İSTEDİ
Kahvaltı öncesi bir konuşma yapan Turgut Mahalle Muhtarı Muhittin Sevil, mahallesinde gerçekleştirilen hizmetleri anlattı, doğalgaz çalışmalarının yüzde 98 oranında tamamlandığını, alt yapıdaki diğer sorunları da peyderpey çözeceklerini söyledi. Sevil, “Bu sorunu çözmek amacıyla mahallemizi üçe böldük. Her yıl bir bölümünü tamamlayacağız. Bu nedenle mahalle sakinlerimizden sabırlı olmalarını bekliyorum” dedi.

TALEPLERİ SIRALADI
Daha sonra taleplerini sıralayan Sevil, “En önemli sorunumuz ulaşım. Turgut Mahalle merkezi ile Turgut konutlarını birleştirecek bir yol yapılmasını istiyoruz. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla tarihi çınar meydanı arkasında kalan bölgeye spor kompleksi yapılmasını talep ediyoruz. Ayrıca boşa akan suyumuza da İSU´nun gerekli tedbiri almasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“BAŞBAKAN ŞANSIMIZ”
Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, “Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde sorunları çözmek için çalışıyoruz” derken, Yenice´den sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, en kaz edebiyatını sevmemesine rağmen gerçekleri söylemek zorunda kaldığını söyledi. Karaosmanoğlu, “Büyükşehir olarak dünyanın en batık belediyesini devraldık. Ama şimdi bu gemiyi yüzdürmeye başladık. Bizlerin şansı yerel yönetimlerden gelen ve yerel yöneticiliği gerçekten çok iyi bilen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan” ifadesini kullandı.

“TÜM SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN”
Başkan Karaosmanoğlu, hükümetten aldıkları güç ve destekle kentin sorunlarını bir bir çözmek için çalıştıklarını, bu çerçevede Turgut Mahallesine gerekli yatırımları yaptıklarını anlattı. Ardından söz alan mahalle sakinleri ise, sokaklarında yaşadıkları sorunları dile getirdi. Başkan ve beraberindeki heyet, daha sonra Turgut Mahalle Muhtarlığı binası önündeki alana yapılan cami ek bina inşaatını inceledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!