Başkan´ın Ereğli çıkarması

“Oturarak yöneticilik olmaz” felsefesiyle hareket eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu defa da sahil şeridinin önemli beldelerinden biri olan Ereğli´yi ziyaret etti. Sabahın erken saatlerinde Ereğli´ye gelen Başkan Karaosmanoğlu, balıkçılardan, esnafa kadar birçok vatandaşın sorunlarını dinledi. Başkan Karaosmanoğlu´na beldeyi ziyareti sırasında Belediye Başkanı Mustafa Erengül eşlik etti.

BALIKÇILAR TEŞEKKÜR ETTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Ereğli turuna balıkçıları ziyaret ederek başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan balık ağı örme ve tamir alanına gelen Başkan Karaosmanoğlu´na balıkçılar büyük ilgi gösterdi. Bir yıl öncesine kadar perişan bir halde naylon barınaklarda çalışmak zorunda kaldıklarını belirten balıkçılar, “Sizin sayenizde bu güzel barınağa kavuştuk. Size minnettarız. Yıllardan beri ilk kez biri bizim sorunumuzla ilgilenip, derdimize çare buldu” diyerek, Başkan Karaosmanoğlu´na teşekkür etti.

BAŞKANDAN ANLAMLI UYARI
Başkan Karaosmanoğlu, av yasağının bitmesinin ardından balık yumurtalarına zarar verilmemesi konusunda balıkçılara uyarıda bulundu. Balıkçılar, Başkanın uyarısının yerinde olduğunu belirterek, “Ancak biz dipten tarama yapmıyoruz. Avlarımızı yüzeyden gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle yumurtalara zarar vermiyoruz” şeklinde konuştu. Balıkçılar, av sezonun başlamasıyla birlikte Başkan´ı balık avına da davet etti.

ÖNCE KAHVALTI SONRA İNCELEME
Başkan Karaosmanoğlu daha sonra Eğerli Belediye Başkanı Erengül tarafından sahilde verilen kahvaltıya katıldı. Vatandaşlar ve sahil esnafı ile sabah kahvaltısı yaparak, sorunlarını dinleyen Karaosmanoğlu, kentin her köşesine eşit hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Kahvaltının ardından 3 etaptan oluşan Ereğli Sahil Projesi çalışmalarını inceleyen Karaosmanoğlu, Körfez´in her köşesini modern sahillerle donatacaklarını ifade etti. Karaosmanoğlu daha sonra Karamürsel´den deniz otobüsüne binerek İzmit´e döndü. Büyükşehir Belediye Başkanı, deniz yolculuğu sırasında vatandaşlarla sohbet etti.