Başkan´ın 28 Haziran Mesajı

Yıllardan beri Türk insanını esarete mahkum etmek isteyenler, yakaladıkları ilk fırsatı değerlendirip, güzel vatanımızı yağmalayarak, topraklarımızı kendi aralarında paylaşma sevdasına kapılmıştır.

Yıllardan beri Türk insanını esarete mahkum etmek isteyenler, yakaladıkları ilk fırsatı değerlendirip, güzel vatanımızı yağmalayarak, topraklarımızı kendi aralarında paylaşma sevdasına kapılmıştır.

Hayatı boyunca esareti kabul etmeyip, vatanı uğruna hiç bir ayırım yapmaksızın kenetlenip, tek yürek olan, tarihi üstün kahramanlık destanları ile dolu Türk milletini hesaba katmayanlar, gerekli dersi almıştır.

Dünya tarihine altın harflerle yazılan bu kahramanlık destanında Kocael insanı da gözünü kırpmadan, canı pahasına yerini almış ve bundan 85 yıl önce bu toprakları düşman işgalinden kurtarmıştır. Kentimiz insanından oluşan yerel milislerin kurduğu İzmit Cephesi, bu topraklar üzerinden Sakarya´ya yürümek isteyen düşman ordularına geçit vermemiş, bir avuç insan, silahlı ve düzenli orduları dağıtmayı başararak, büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir.

Her türlü modern silah ve araç donanımlı, sayıca kat be kat üstün ordulara karşı, kazma kürek kullanarak mücadele eden Türk insanın yüreğindeki vatan sevgisini, Atatürk´ün “Ya istiklal ya ölüm” sözü en güzel şekliyle anlatmaktadır.

Vatan uğruna, aç, susuz, top mermilerine göğsünü siper ederek canını feda edip, bu günlere gelmemizi sağlayan kahraman şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

İsimsiz kahramanlarımızın verdiği büyük mücadelenin onuru, şerefi ve kahramanlık destanları, bu gün bütün dünya milletlerinin gıpta ile baktığı, fakat hiçbir millete nasip olmayan, bizlere kalmış büyük bir mirastır.

Günümüzde milli mücadelemiz, eğitimdir, sağlıktır, teknolojidir, insan haklarıdır, modern ve çağdaş bir kent, bir ülke meydana getirmektir. Biz bunun çabası içindeyiz.

Bu gayret ve çalışma hamlemiz sayesinde kentimizde güvensizlik, istikrarsızlık, belirsizlik, tarih olmuştur. İlimizde artık halkıyla bütünleşen güçlü bir yerel yönetim, hizmet aşkıyla görev yapan bir ekip vardır. Bu ekibimiz sayesinde Kocaeli´ne kararlılık, istikrar ve disiplin hakimdir.

Ekonomide, siyasette, modern kentleşme yönünde atılan cesur ve kararlı adımlar sayesinde çok önemli mesafeler alınmıştır. Kentimizde toplumsal barışı ve dayanışmayı sağlayan, yüksek ahlak duygusuna sahip ekibimiz, adaleti ve hizmeti her zemine, her köşeye yaymaya başlamıştır.

Köy ve kent ayırımı yapmadan, her karış toprağına verdiğimiz yerel ve yerinde hizmetler sayesinde, ilimiz gerçek bir Avrupa kenti olma yolunda büyük mesafeler katetmiştir.

Hedefimiz, insanca yaşanabilen, hak ve özgürlüklerine sahip çıkabilen, gelir dağılımı adil olan, bürokratik çileden arınmış, aş ve iş sorunu yaşamayan, torunlarımıza gururla miras bırakabilecek bir kent oluşturmaktır.

Sevgi ve saygılarımla…

İbrahim KARAOSMANOĞLU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Bizi;
sosyal medyada takip edin!