Başkan´dan sendikacılara tesis

Lastik-İş Sendikası´nın sosyal tesis konusunda ilk adım atıldı

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nu makamında ziyaret ederek, sosyal tesis taleplerini iletti. Başkan Karaosmanoğlu, sendikacıların isteğini kırmayarak sosyal tesis konusunda ilk adımı önceki gün attı.

BAŞKAN SEKA ÜZERİNDE ÇALIŞALIM
Üyelerinin büyük bölümünü İzmitli işçilerin oluşturduğu ve kısa adı Lastik-İş Sendikası olan Türkiye Petrol, Kimya ve Lastik Sanayii İşçileri Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, Genel Sekreter Nuri Serim, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nu makamında ziyaret etti. Sendikacılığın sadece işverenle ücret pazarlığı olmadığını belirten Genel Başkan Karacan, “Üyeleriyle ilişkilerini kurumsal aşamada en üst seviyede tutma arzusu taşıdıklarını ve beklentilerini İzmit halkına yapacağınız yatırımlarla ilgili taleplerimizi paylaşmak istedik. Başkan Karaosmanoğlu`nun bize yaklaşımı ile kısa süre içerisinde Sosyal tesis konusunda beklentilerimizi de karşılayacak projeyi SEKA arazisi üzerinde fikir alışverişi yaptık” dedi.

BAŞKANDAN SÖZ
SEKA`yı İzmit halkına kazandırmaya yönelik çalışmalarda sivil toplum örgütlerinin katkılarının önemine değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ülkemiz ve kentimiz için petro-kimya ve lastik sektörü çok önem taşımaktadır. Özellikle çalışanlarının 4 binin bu kentte yaşayan insanlardan oluşan emeğin temsilcisi olan sendikacılarımıza yönetim olarak her zaman destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Sektörde çalışanlar bizim arkadaşlarımız, dostlarımız, kentimizin insanları. Bizler de SEKA`ya yapılacak olan projelerde tüm sivil toplum kuruluşlarımızla beraber hareket ediyoruz. SEKA`nın tarihi dokusunu da bozmadan güzel bir projeyle sendikadan gelen sosyal tesis konusundaki talebi yerinde de keşif yaparak elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. Ortak proje hazırlığı ile en kısa süre içinde de sosyal tesise yapımında ilk adımı atarak her desteğe hazırım” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!