Başkan´dan “şeffaf siyaset” turu

Karaosmanoğlu siyasi parti ziyaretlerine önceki gün de devam etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun siyasi parti temsilciliklerine yönelik belediye çalışma ve projeleriyle ilgi bilgilendirme turu sona erdi. İki tur halinde gerçekleştirilen görüşmeler çerçevesinde iki yıllık Büyükşehir çalışma ve projeleri Başkan Karaosmanoğlu tarafından bir dosya düzeni içinde parti temsilcilerine sunuldu.

8 PARTİYE ZİYARET
Siyasi parti turu içinde Başkan Karaosmanoğlu, MHP, CHP, SHP, SP, BBP, DSP, ANAVATAN ve DYP İl Başkanlıklarını ziyaret etti. Her gittiği partide ilgiyle karşılanan Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesinin iki yıllık çalışmalarını aktardı, muhalif partilerin temsilcilerini bilgilendirdi.

“VERİLEMEYECEK HESABIM YOK”
Başkan Karaosmanoğlu, tüm parti temsilciliklerinde özet olarak, “Verilemeyecek hesabımız yok. Tüm belediye başkanları ile son derece iyi ilişkilerimiz var. İhalelerdeki ana unsurumuz kalite. Alt yapı için en az 5-6 yıl gerekli. Sihirli değnekle bir anda yapılan çalışma varsa, ben bütün işleri vermeye hazırız” mesajlarını iletti. Karaosmanoğlu´nun bilgilendirme turu ise tüm siyasi partiler tarafından memnuniyet ile karşılandı.

DSP´DEN BAŞLADI
Başkan Karaosmanoğlu temaslarına ilk olarak Demokratik Sol Parti´den başladı. Partinin İl Başkanlığı binasında gerçekleşen görüşmeye DSP Kocaeli İl Başkanı Hasan Ertuğ, Merkez İlçe Başkanı İrfan Demircan ve yöneticiler katıldı. Kocaeli Büyükşehir´in yaptığı çalışmaları her beldede yapıldığını ve takdirle karşıladığını söyleyen DSP İl başkanı Ertuğ, “Bu ilde yaşıyoruz. Böyle bir faaliyeti bu zamana kadar görmedik. Tüm beldelerde, her yerde Büyükşehir çalışmaları var” dedi. Ertuğ ancak bu kadar çalışmaya rağmen yapılan reklamları israf olarak gördükleri eleştirisini de getirdi. Ertuğ ayrıca, kent içindeki parkline uygulamasının kendilerini rahatsız ettiğini, uygulamanın halkın özgürlüğü kısıtladığını ifade etti.

PARKLİNE YENİ DÜZENLENE
Başkan Karaosmanoğlu da reklam konusunda getirilen eleştiriye “Otobüs duraklarının reklam işini bir şirkete verdik. Onlara reklam ücreti ödemiyoruz. Ayrıca sınırlarımızdaki durakların tamamını bu şirket yenileyecek” açıklamasını getirdi. Parkline sistemindeki araç park ediş şeklini kendisini de beğenmediğini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Zaman kaybına yol açıyor. Trafik giriş çıkışlarda sıkışıyor. Yeni bir düzenekle bu olumsuzlukları ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu.

İKİNCİ DURAK ANAVATAN´A
Başkan Karaosmanoğlu daha sonra Anavatan Partisi İl Başkanlığı binasına geçerek İl Başkanı Mustafa Elbasan ile bir araya geldi. Toplantıya partinin  il ve merkez ilçe yöneticileri de katıldı. Buradaki sözlerine “Önce alt yapı. Doğru mu yanlış mı?” şeklinde başlayan Karaosmanoğlu, “Bu kadar çalışma içinde bazı aksamalar, gecikmeler oluyor. Müteahhitler hem kaliteli hem çabuk çalışmalı. Öyle 5 günde iş bitiren müteahhit varsa, ben de arıyorum. Ama öyle bir çırpıda bitmiyor. Eskiden alt yapı çalışmaları bu kadar rahat yapılamıyordu. Daha ilkel yöntemler vardı” dedi.

SON OLARAK DYP´YE
Başkan Karaosmanoğlu son olarak Doğru Yol Partisi İl Başkanlığı binasını ziyaret etti. DYP İl Başkanı Ersin Soykan ve il yöneticileri tarafından karşılanan Başkan Karaosmaoğlu burada ağırlıklı olarak yine yapılan alt yapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. “Yıllardır ihmal edilen bu kentin önemli ihtiyaçlarını karşılayacak durumdayız. Alt yapı için en az 5-6 yıl gerekli” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Sihirli değnekle bir anda yapılan çalışma varsa ben bütün işleri vermeye hazırım. Alt yapı çok eski. Can kayıpları yaşamamak için dere ıslahlarına önem veriyoruz ve yıl sonuna kadar 40 trilyonluk yatırım gerçekleşecek. Kent ulaşımında ya metro ya da kent girişlerine otopark yapılarak yayalaştırmak gerek” şeklinde konuştu.

SIKINTILARI SIRALADI
Kent adına verilen bilgilerden dolayı teşekkür eden DYP İl Başkanı Soykan da “Yapılan çalışmaları zaman zaman eleştirdiğimiz gibi zaman zaman da alkışlıyoruz. Projelerinizle ilgili bilgi sahibi olursak bu yarı yarıya iner” ifadesini kullandı. Soykan, D-100 İzmit Kent Geçişi konusuna büyük önem verdiklerini ve bu yöndeki Büyükşehir çalışmalarını yakından takip ettiklerini kaydetti. Soykan ayrıca Uzunçiftlik Körfez arası otobanın ücretsiz çevre yolu haline getirilmesi gerektiğini vurguladı.
Bu arada Soykan, Büyükşehir Belediyesi´nin ihaleleri konusunu da gündeme getirdi. “İhalelerde en az verene değil, beşinci ya da altıncı kazanan firmalara veriyorsunuz” şeklindeki eleştiriye başkan kalite vurgusu ile yanıt verdi.

BAŞKANDAN KALİTE VURGUSU
“İhalelerde benim için önemli olan kalite” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kaliteli yapacaksa ucuz yapana da veririm. Firmaların yeterli kaynağı yoksa iş yarım kalır. SEKA Park ihalesinde ilk firma yüzde 60 kırım vermiş. Diğer firmaları çağırdık. Tek tek görüştük. Yaptıkları işlere baktık. Üniversite yolunu yapan ÖZYAPI İnşaat bu kentin firması. Yaptığı iş kentin prestij projesi. Firma sahibi ile görüştük. Şu an yapılan iş proje tarihinden önce bitirilecek durumda. Firmanın partiyle para alış verişi olmaz. Biz aldığımız her malın hesabını kuruşuna kadar vermeye hazırız” değerlendirmesini yaptı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!