Başkandan sanayicilere davet

Karaosmanoğlu, ilimizdeki sanayicilerin Engelliler Üretim Merkezi´ne destek vermesini istedi

İzmit`e bağlı Karaabdülbaki köyünde kurulan Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi Vakfı mütevelli heyeti üyesi Kocaeli Sanayi Odası Proje Koordinatörü Adem Bağdatlı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`na makamında brifing verdi. Projenin geldiği nokta hakkında detaylı bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, sanayicileri projeye destek olmaya davet etti.

“KANAYAN YARA”
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu`nun da hazır bulunduğu brifing öncesinde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “engelliler” konusunun “Türkiye`nin kanayan bir yarası” olduğunu vurguladı, öz eleştiri yaptı. Yerel yöneticilerin engellilere yeterince özen göstermediğini söyleyen Karaosmanoğlu, “Böylesi bir projenin hayata geçirilmesi memnuniyet verici bir gelişmedir. Biz Büyükşehir olarak maddi-manevi her türlü desteğe hazırız. Ayrıca bu ilk uygulama ile görülüyor ki, inanıp da yapılmayacak iş yok. Tek başına insan bir şey yapamaz. Bu projeye sanayicilerimiz destek vermeli. Proje başarılı olursa buradaki kapasitenin genişletilmesi de söz konusu olacak” şeklinde konuştu.

KASIMDA AÇILABİLİR
KSO Proje Koordinatörü Adem Bağdatlı ise Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Üniversitesi, Türk Anneler Derneği, Uluslar arası Lions Kulüpleri tarafından desteklenen Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi inşaatının hızla devam ettiğini söyledi. Projenin önemli bir mesafe kat ettiğini ifade eden Bağdatlı, Bizimköy`ün önümüzdeki ay faaliyete geçmesini beklediklerini kaydetti. Bağdatlı ayrıca çevre düzenlemesi konusundaki ihtiyaçlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmasını istedi. Başkan Karaosmanoğlu da bu talebe olumlu yanıt verdi.

MALİYET: 3 MİLYON AVRO
Akmeşede Avrupa Birliğinin maddi katkısıyla yapımına başlanan Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi biri iki, diğerleri tek katlı 10 bloktan oluşuyor. Yapımına şubat ayında başlayan merkezin makine ve ekipmanları için yine ABden 1.3 milyon Avro`luk kredi kullanılacak. Mantar yetiştiriciliği, seracılık, organik tarım, meyve yetiştiriciliği, işleme merkezi, süs bitkileri yetiştiriciliği, tekstil, hayvancılık, ambalaj ve promosyon konusunda iş gücünden yararlanılacak olan engelliler için kurulan üretim merkezinin toplam maliyeti ise 3 milyon Avro`yu bulacak.

PROJENİN HEDEFİ
Büyükşehir Belediyesi`nin proje kurucuları, Başkan Karaosmanoğlu ile Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu`nun da mütevelli heyet arasında yer aldığı proje, engellilerin üretim sürecine katılmalarını sağlayarak kendi ihtiyaçlarını karşılar duruma gelmeleri, aynı zamanda ekonomiye de katkıda bulunmalarını hedefliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!