Başkandan gece mesaisi

Karaosmanoğlu, Turan Güneş Caddesi´nde yapılan çalışmaları denetledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, cumartesi gecesi İSU tarafından bir süredir yağmur suyu kolektör çalışmasının yürütüldüğü Bekirpaşa Turan Güneş Caddesi`ne giderek çalışmaları yerinde inceledi, ekipleri denetledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, gördüğü çeşitli eksiklikler konusunda müteahhit firma yetkililerini uyardı.

“SEL OLMAYACAK”
Kurmaylarıyla birlikte caddeyi baştan sona yaya olarak kat eden Başkan Karaosmanoğlu, İSU yetkililerinin verdiği “Firma çalışma programının önünde gidiyor” bilgisi üzerine memnuniyetini ifade etti, “Mazeret istemiyorum. Çalışmalarınızı en kısa sürede ve doğru bir şekilde tamamlayın” mesajını verdi. Karaosmanoğlu, “Yılbaşına kadar tamamlanacak olan bu çalışma sayesinde üst kesimlerden gelen yağmur suları Turan Güneş Caddesi`nde kontrol altına alınacak ve Yenişehir Mahallesi başta olmak üzere alt kesimlerdeki yerleşim bölgeleri artık sel baskınlarına maruz kalmayacak” dedi.

“30 YIL ÖNCE YAPILMALIYDI”
Cadde üzerinde vatandaşlarla yaptığı mini sohbetlerde alt yapı çalışmalarının önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Belediyecilikte en önemli çalışma alt yapı çalışmasıdır. Eğer bu çalışmalar 30 yıl önce  yapılsaydı, bugün durum farklı olurdu, biz diğer eksik hizmetleri tamamlardık. Burada 5-10 katlı binaların yapılmasına izin verilmesine rağmen yağmur suyu kolektör hattının yapılmaması üzüntü verici. Biz yıllardır yapılmayan çalışmaları yapmak için büyük bir hamle başlattık. Vatandaşımız biraz sıkıntı çekecek. Ama bu seferki sıkıntıları, yıllarca sürecek bir rahatlığı getirecek” şeklinde konuştu.

VATANDAŞIN UYARISINA TEŞEKKÜR
Öte yandan bölge sakinlerinden Ümit Demir`in “Caddede hazır çalışma varken doğalgaz bağlantıları da tamamlanmalı” uyarısını dikkate alan Başkan Karaosmanoğlu önce teşekkür etti, ardından İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan`ı telefonla arayarak talimat verdi.

20 YILLIK ÇÖZÜM
İZGAZ, İSU ve buna ek olarak Sedaş ve Telekom`un da çalışma yapacağı caddede kanalizasyon, içme ve yağmur suyu hatlarının döşeme işlemi son aşamaya geldi. Çalışmalar tamamlandığında caddenin yaklaşık 20 yıllık alt yapı sorunu ortadan kalkmış olacak.
Başkan Karaosmanoğlu`na denetlemeleri sırasında Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, Yuvam İzmit Konut İdaresi Başkanı Hasan Güzel, İSU Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Yanık da eşlik etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!