Başkan´dan esnafa “birleşin” çağrısı

Başkan Karaosmanoğlu, kent esnafının birleşerek ihalelere katılmasını istedi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, katıldığı İTO Meclis Toplantısı`nda esnafa çağrıda bulundu. 2006 sonuna kadar il genelinde 300 trilyon liralık yatırım yapacaklarını belirten Karaosmanoğlu, “Esnafımız bu fırsatı kaçırmasın. Birleşip, ihalelere katılsın istiyoruz” dedi.

“AĞIT YAKMADIK, BAHANE ÜRETMEDİK”
İTO`nun Temmuz ayı olağan meclis toplantısının konuğu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oldu. “Medyada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi” başlıklı sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye çıkan Başkan Karaosmanoğlu, ilk olarak durum değerlendirmesi yaptı. Devralınan belediyenin içinde bulunduğu kötü duruma rağmen ağıt yakmadan ve bahane üretmeden daima ileriye baktıklarını kaydeden Karaosmanoğlu, hizmet tempolarının günden güne yükseldiğini söyledi.

PROJELER İCRAATA GEÇİYOR
“Halkımız icraatlarımızı görmeye başladı. Projelerimizin küçük bir bölümüne startı verdik. Çalışmalarımız artarak devam edecek” diyen Başkan Karaosmanoğlu, vatandaşın her şeyi kısa sürede istediğini, ancak tüm çalışmaların prosedürlere uygun olarak gerçekleştirildiğini aktardı. Karaosmanoğlu, “Haritası yok. İmar planı yok. Bölge üzerinde vatandaşın tarlası, arazisi var. Önce halihazır haritası, sonra imar planı olacak. Projesi kesinleştikten sonra ihale sürecine geçilecek. Tüm bunlar aşılmadan çalışmalara start veremiyoruz. Halkımızın kaynaklarını israf etmeden kullanmak namusumuzdur” ifadesini kullandı.

“PASTADAN PAYINIZI ALIN”
Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra slayt eşliğinde önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek projeler hakkında detaylı bilgi verdi. 2006 yılı sonuna kadar il genelinde 300 trilyonun üzerinde yatırım yapmayı planladıklarını vurgulayan Karaosmanoğlu, “Kocaeli esnafımızın burada görev almasını, kaliteli hizmet üreterek bu pastadan payını almasını istiyoruz. Esnaf ve tüccar arkadaşlarımızın ihaleleri takip etmeli. Birleşip, bu ihalelere girmeli” diyerek İTO üyelerine çağrıda bulundu.

“FIRSATLAR KAÇIYOR”
Çağrısını, “Esnafımız bir araya gelsin, ihalelere birleşerek girsin, bu fırsatları değerlendirsin. Yoksa fırsatları başkaları değerlendirir” şeklinde sürdüren Başkan Karaosmanoğlu, “Biz İzmit ve Kocaeli`nin ticari hayatını nasıl canlandırırız, tüccarımıza nasıl yardımcı olabiliriz diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Karaosmanoğlu toplantıda sık sık, “Gücümüz ve ekibimizle sizlerin hizmetinizde olacağız” mesajını verdi.

BAŞKAN GTO`DA DA KONUŞTU
Başkan Karaosmanoğlu, öğleden sonra ise Gebze Ticaret Odası`nın toplantısına katıldı. Bu toplantıda ise Büyükşehir Belediyesi`nin önümüzdeki dönemde Gebze`de gerçekleştireceği çalışmaları ayrıntıları ile birlikte aktaran Karaosmanoğlu, ilçenin alt yapı, ulaşım ve çevre konusundaki sıkıntılarının büyük olduğunu, bu sıkıntıları aşmak için 2005-2006 döneminde Gebze ve bölgesinde önemli projeleri hayata geçireceklerini kaydetti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!