Başkandan Başkanlara Nasihat

AYKOME Üst Kurulu Toplantısı´nda alt yapı çalışmasının önemini anlattı

Alt yapı konusunu gündeminin öncelikli sırasında tutan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, dün gerçekleştirilen AYKOME üst kurul toplantısında “Kocaeli`de alt yapıyı sağlam temeller üzerinde oturtursak belediyecilikte kaliteyi yakalarız” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun idare ettiği AYKOME toplantısına, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Suadiye, Yuvacık, Arslanbey, Kirazlıyalı, Uzuntarla, Alikahya ve Bahçecik, Hereke, Yeniköy, Sarımeşe ve Kullar Belediye Başkanları katıldı. Bekirpaşa, Derince ve Körfez Belediyelerini Başkan Yardımcısı düzeyinde temsil edildiği toplantıda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş, AYKOME Daire Başkanı Fazile Özkurt ile Sedaş, İzgaz, İSU, Telekom, Armagaz, İller Bankası, Karayolları ve Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü yetkilileri de hazır bulundu.

 

BAŞKANDAN KURULA İNÖNÜ BRİFİNGİ
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Karaosmanoğlu, alt yapı çalışmalarının belediyeciliğin en zor alanı olduğuna dikkat çekerek, ancak bu konuda başarıya ulaşılması durumunda kalitenin de beraberinde geleceğini söyledi. Bir hafta önce İnönü Caddesi`nde başlatılan kazı çalışmasına dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “Ekiplerimiz tüm çabalarıyla çalışıyor. Ancak buradaki mevcut bağlantılar nedeniyle zorlanıyoruz. Ama en kısa sürede bu çalışmayı tamamlayacağız” dedi.

BAŞKANLARA ANLAMLI UYARI
Başkan Karaosmanoğlu, üst kurul toplantısına katılan başkanlara küçük uyarılarda bulunmayı da ihmal etmedi. Kazı çalışmaları sırasında karşılıklı fedakarlığın önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Belediye Başkanı arkadaşlarımdan bu tip çalışmaları yakın takiplerine almalarını ve denetimlerini sıklaştırmalarını rica ediyorum. Çalışmayı yapan işçi kardeşimizin yanına gidin. Bu ona her şeyden önce bir moral olacaktır” diye uyarıda bulundu.

İZGAZ İLE İLGİLİ KARARLAR
Başkan Karaosmanoğlu`nun konuşmasının ardından üst kurul, AYKOME alt kurul toplantısında İZGAZ ile görüşülen maddeleri ele aldı. Üst kurul yaptığı değerlendirmeler sonucunda, ruhsat harçlarının İZGAZ tarafından ödenmesine karar verirken, bu ödemenin daha sonra firmanın hak edişinden kesilip ilgili belediyeye aktarılmasına karar verildi. Üst kurul alt yapıya hasar verilmesi durumunda da sorumluluğun müttehait firmada olacağını ancak bu zararın İZGAZ tarafından ödenerek daha sonra firma hak edişinden kesilmesine kararlaştırdı.

ÇALIŞMA SÜRESİ UZATILDI
Tüm kurumların İZGAZ`ın çalışmaları sırasında personel bulundurulması kararın alındığı AYKOME toplantısında ayrıca İZGAZ`a olası kazalar sonucu kesilecek ceza tutağında İZGAZ, belediye ve kurum imzasının olması karar altına alındı. Toplantıda İZGAZ çalışmalarının süresi de uzatıldı. Daha önce 08.00-20.00 olan çalışma süresi yaz ayları nedeniyle 08-21.00`e uzatılırken 21.00`den sonra da İZGAZ`ın kazı çalışmasını bırakıp çukur kapama ya da borum döşeme gibi çalışmalarını saat 23.00`e kadar yapmasına karar verildi.

KÖRFEZ`DEKİ ÇALIŞMA DURDURULDU
Bu arada kurul dünkü toplantısında İZGAZ`ın abone bağlantısı olmaması nedeniyle Hacı Osman, Mimar Sinan ve Yeniyol Mahallelerinde üst yapı çalışması başlatan Körfez Belediyesi`nin bu çalışmasını da durdurma kararı aldı. Kurul söz konusu üç mahalleye İZGAZ`ın da biran önce  abone kutuların koyması talimatını verdi.
Öte yandan İZGAZ`ın 2A (Yuvacık, Yeniköy, Kullar, Karşıyaka, Bahçecik) 2B (UZunçiftlik, Köseköy, Arslanbey, Suadiye, Alikahya, Sarımeşe) ve 3. etap (Saraybahçe, Bekirpaşa, Derince, Körfez, Kuruçeşme) çalışmalarıyla ilgili takvimini de en kısa sürede AYKOME`ye iletmesine ve Hereke beldesi 4. Cadde`nin de ortak kazı programına alınmasına üst kurul toplantısında karar verildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!