Başkan sanayi esnafıyla buluştu

Sanayi esnafının kahvaltı davetine katılan Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli ile ilgili çalışma ve hedeflerini anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya geldi. 2006 yılının sorunların çözüme kavuşturulduğu bir yıl olacağını belirten Başkan Karaosmanoğlu, yatırımların, projelerin hayata geçirileceğini söyledi.

ÖRNEK BİR KENT
Körfez Sanayi Sitesi işadamlarından Aycan Atak`a ait işyerinde düzenlenen kahvaltıya katılan Başkan Karaosmanoğlu, fiziki belediyecilik çalışmalarının devam ettiğini, hedeflerinin Kocaeli`nin her yönüyle örnek bir kent haline getirmek olduğunu ifade etti.

ULAŞIMA YÖNELİK PROJE
Kocaeli`nin sanayi kenti olması nedeniyle Türkiye`deki en çarpık kentleşmenin yaşandığı il olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Sanayisi kenti özelliğini koruyarak Kocaeli`nin en düzenli ve en planlı kenti olması için tüm çabamızla çalışıyoruz. Spor tesisleri, toplu konut inşa çalışmaları, Erenler ve Cedit Bölgesi`nde kentsel dönüşüm projesi gibi birçok projeye imza attık” dedi.

2023 KİLOMETRE TAŞIMIZ
Kocaeli`nin eskisi gibi sadece Saraybahçe ve Bekirpaşa`dan oluşmadığını, artık sınırları ve sorumluluk alanı genişlemiş bir il olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “2023 yılını kilometre taşımız ilan ettik. Cumhuriyetin 100 ncü yılı 2023`te kutlanacak. Biz de Büyükşehir olarak alt yapısıyla, çevresiyle çok mükemmel bir Kocaeli kenti oluşturmak için 2023 yılını hedef aldık. Esnafımızla yerel yönetimlerimizle bu bilinçle hareket etmeliyiz. Medeniyetin olduğu bir kent imajını her metrekareye vereceğiz. Tüm yollarımızın kenarları bitti. Şimdi otoban çevrelerine sanayicimizle esnafımızla birlikte temizlik ve yeşillendirme çalışmalarına başlıyoruz. Norveç`ten iki deniz otobüsü aldık. Deniz ulaşımını daha da geliştirmeye devam ediyoruz. SEKA projemiz Türkiye`nin cazibe yeri olacak” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!