Başkan Karaosmanoğlu, “Türkiye ve Fas kardeştir”

Başkan Karaosmanoğlu, Türkiye kültürünün ve tarihinin yanı sıra Kocaeli’yi yakından tanıma fırsatı yakalayan Fas’ın Ait Melloul şehrinin Ecole Almajd okul futbol takımı ile bir araya geldi.

Başkan Karaosmanoğlu, “Türkiye ve Fas kardeştir”

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 24 Ocak ile 29 Ocak 2018 tarihleri arasında şehrimize gelen Fas’ın Ait Melloul şehrinin Ecole Almajd okul futbol takımı ile biraraya geldi. 2003, 2004 ve 2005 doğumlu sporculardan oluşan 14 sporcu ile 6 eğitmenin yer aldığı kafile aynı zamanda Türkiye’nin kültürünü, tarihini ve Kocaeli’yi tanıma fırsatını da Büyükşehir Belediyesi’nin “Gez Gör Kocaeli Projesi” ile yakaladı. Faslı sporcuların dostluk maçları da yaptığı kampın son günü okul takımını ziyaret eden Karaosmanoğlu, “Türkiye’yi Fas’taki eviniz olarak görebilirsiniz. Türkiye ve Fas kardeştir. Sizler bizlerin çocukları ve evlatları gibisiniz” dedi.

 

“DÜNYA MÜSLÜMANLARI GELİŞECEK VE KALKINACAK”

“Fas halkının huzurlu varlıklı ve onurlu bir hayat yaşaması bizi sevindirir diyerek sözlerini sürdüren Başkan Karaosmanoğlu, “İnşallah gençler olarak sizlerde iyi yetişeceksiniz ve ülkenizin yönetiminde söz sahibi olacaksınız. Tüm Dünya Müslümanları gelişecek ve kalkınacak. Kendinize değer verin ve iyi yetiştirin. Spor ile bedeninizi güçlendirecek, bilgi ve beceriyle de beyninizle kalbinizi güçlü tutacaksınız” ifadelerini sarf etti.

 

“AİLELERİNİZE BİZDEN SELAM GÖTÜRÜN”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi ve Spor Müdürü Ziyaülhak Sarıgül’ün de eşlik etiği birliktelikte Başkan Karaosmanoğlu, “Bugünün gençleri yarının büyükleri sizler olacaksınız. Hangi meslekte yetişirseniz yetişin en güzelini yapın” şeklinde konuştu. Geçmiş yıllarda Fas’ı ziyaret ettiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Rabbim ülkelerimizi korusun. Unutmayın sizler iyi yetişerek ülkenizin huzuruna katkı vereceksiniz. Fas’a döndüğünüzde ailelerinize bizden selam götürün” diyerek sözlerini tamamladı. Birliktelik çekilen hatıra fotoğraflar ve hediyeleşmenin ardından sona erdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!