Başkan Karaosmanoğlu; ‘’Siz karar verdiniz, biz yaptık’’

Eski valilik alanında yapımı tamamlanan kent meydanının tanıtım programı gerçekleştirildi.

Başkan Karaosmanoğlu; ‘’Siz karar verdiniz, biz yaptık’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski valilik binası alanında yapımı gerçekleştirilen, kent meydanının tanıtım programı gerçekleşti. Eski valilik binası yerindeki kent meydanında düzenlenen tanıtım programına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, KOÜ Rektörü Saadettin Hülagü, Genel Sekreter İlhan Bayram, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Osman Aslan, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, Genel Sekreter Yardımcıları, İzaydaş Genel Müdürü Muhammet Saraç, il, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tanıtım programında konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu; “Bu otopark ve Kent Meydanı kentin damarlarını açacak. Bütün bu Seka Parkı, kavşakları, parkları İbrahim Karaosmanoğlu değil, siz yapıyorsunuz. Siz karar verdiniz, biz yaptık” dedi.

“ŞEHRİN İHTİYACI VAR”
Kent Meydanı tanıtımında konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, "Burası eski valilik binamızın bulunduğu yer. Burayı maliyeden aldık. Şehrin girişine bir meydan yapalım dedik. Bu meydanın altını da otopark yapalım dedik. Projelerini hazırladık ve yaptık. Yapımı devam eden otoparkta 400 otomobile yakın yer var. Şehrin girişlerinde böyle otoparkların olmasını önemsiyoruz. Otopark hizmete girdiğinde, vatandaş trafiğe hiç takılmadan buraya aracını park edecek. Şehrin bu tür otoparka ihtiyacı var. Bu proje ile birlikte adeta kentin damarları açılacak” şeklinde konuştu.

“SİZ KARAR VERDİNİZ, BİZ YAPTIK”
Kocaeli’de yerin çok pahalı olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu” Biz de fırsatını bulduğumuz zaman yapıyoruz. Yıkılan valilik binasının yerine bina yapmadık. Bizim kenti rahatlamamız lazım. Nüfusumuz hızla artıyor. Buranın altındaki otopark ile birlikte, 30 milyon maliyeti var. Bu tür meydanları tüm yerleşim yerlerinde yapmayı planlıyoruz. Köylere de yapacağız. Köylerinde meydanları olsun. Köyler ve şehirler meydanları ile anılır. Daha çok esnafımız buradan yararlanacak. İnsanların bu meydan da otururken ihtiyaçlarını esnaf giderecek. Bu otopark ve kent meydanı kentin damarlarını açacak. Bütün bu Seka Parkları, kavşakları, parkları İbrahim Karaosmanoğlu değil, siz yapıyorsunuz. Siz karar verdiniz, biz yaptık " dedi.

KÜLTÜRE KATKI SAĞLAYACAK
Başkan Karaosmanoğlu’nun ardından konuşan Vali Hüseyin Aksoy, "Bu alan eski valilik binası alanıydı. Yeni Valilik binası yapılınca burası boşa çıktı ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından kent meydanı yapıldı. Kentin ihtiyaç duyduğu bir ortam yapıldı. Kent meydanları kentler için kültürel ve sosyal anlamda önemlidir. Burası, Kocaeli'nin kültürüne önemli katkılar sunacak bir meydan olacak. Şehrin girişinde olması büyük avantaj. Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan Kent Meydanı ve Otopark projesi çok önemli bir projedir" ifadelerini kullandı.

OTOPARK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Yüklenici firma tarafından yapılan ve 350 günde tamamlanması planlanan projede kent meydanı çalışmaları kapsamında zemin imalatları yapıldı, 487 zemin kazığı kullanıldı, 5 bin metrekare diyafram duvarı yapıldı. Geniş bir alan üzerine yapılan Kent Meydanı ve yeraltı otoparkı çalışmalarında meydan tamamlandı. Meydanın altında yer alan kapalı otoparkta ise çalışmalar sürüyor. Otoparktaki yarı otomatik park siteminin mekanik çalışmaları da devam ediyor.

YARI OTOMATİK PARK YERLERİ
Tamamlanan kent meydanının altından bulunan kapalı otoparkta sağa sola ve yukarı aşağı hareket edebilen üç ve iki katlı parklanma sistemi bulunuyor. Otoparkın katlı olması birim alana daha fazla araç park edilmesine imkan veriyor. Bölge halkını heyecanla beklediği kartlı siteme sahip olacak. Girişte kart alan sürücü otoparka indiğinde karta tanımlanmış park yerine gidecek. Kartını okuttuğunda boş olan ve tanımlı park yeri sürücünün önüne gelecek. Sürücü aracını park yerine bıraktıktan sonra kartını okuttuğunda yarı otomatik sistem aracı tanımlı alana taşıyarak parklanmasını sağlayacak. Bu sistem Kocaeli’de ilk kez kullanılacak.   

YARI OTOMATİK PARK SİSTEMİ NEDİR
Yarı otomatik otopark sistemleri; kullanıcının aracını doğrudan park sisteminin içindeki palete sürdüğü, devamında gerçekleşecek olan kaldırma ve kaydırma işlemlerinin otomatik olarak gerçekleştiği sistemlerdir. Giriş seviyesinde sürgülü platformlar yatay olarak kaymakta, üst veya alt seviyede yer alan park yerleri dikey olarak giriş seviyesine getirilmektedir. 

AKÇARAY YENİCUMA DURAĞINA YAKIN
Üstü meydan altı otoparkı şeklinde düzenlenen projenin meydan kısmı tamamlandı. Akçaray Yenicuma tramvay durağına yakınlığıyla projedeki kapalı otopark sürücüler için cazip bir yer olacak. Kentte ferah bir meydan oluşturmak, aynı zamanda bölgenin otopark sorununu çözmek amacıyla oluşturulan proje şehrin nefes almasını sağlayacak. 

357 ARAÇ KAPASİTE
Meydanın zemininde kaplama olarak granit ve bazalt gibi doğal taşlar kullanıldı. Eski valilik alanında inşa edilen kent meydanının altındaki otopark, park yerinden tasarruf sağlayacak. Yarı otomatik sistemle çalışacak otopark 357 araç kapasitesine sahip olacak. 6 bin 600 metre kare alana sahip otoparkta engelli ve elektrikli otomobiller için de yer ayrılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!