Başkan Karaosmanoğlu, “Seka ismini yaşatacağız”

Kocaeli Büyükşehir Belediye`sinin önceki gün yapılan meclis toplantısında, Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, meclis üyelerine SEKA konusunda bilgi verdi.

EKMEK MÜCADELESİ VERİLDİ
SEKA`da bir ekmek mücadelesi verildiğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Seka ile ilgili tamamen kapatma kararı alınınca işçiler bir direniş gösterdi. Ben buna haksızdır demedim. Konuyla ilgili de çok fazla konuşmadım, sessiz kalmayı tercih ettim. Seka arazisi, işçileri ile birlikte artık Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne geçmiştir. Biz Seka`yı kentimize kazandıracağız. Burayı kent halkının dinlenebileceği bir mekan haline getireceğiz. Ve her şeyden önemlisi Seka adını yaşatacağız” dedi.

“PİYASA İLE REKABET GÜCÜ YOK”
Karaosmanoğlu, son zamanda Seka`daki üretimin devam etmesi yönündeki görüşlere karşılık olarak da, “Bunlar ayak üstü söylenecek sözler değil. Seka`nın ekonomik durumu nedir bakmak lazım. Bizim de bunlarla ilgili şuana kadar net bir bilgimiz yok. Ancak bildiğimiz tek şey eski teknolojik yapısı nedeni ile Seka`nın piyasa ile rekabet edecek durumu yok” şeklinde konuştu.
Başkan Karasomanoğlu, Seka arazisi içinde yer alan ve bugünkü maliyeti 20 milyon dolar olan arıtma tesisini kazandıklarını da belirterek, bu tesisin yapılacak küçük teknik çalışmaların ardından kısa zamanda devreye alınacağını söyledi.

SİYASİLERİN ARPALIĞI
SEKA`nın 20 yıllık bir mesele olduğunu da belirten Başkan Karaosmanoğlu, ülkedeki işsizlik nedeniyle Seka`nın siyasiler tarafından "hamili kart yakınımdır” şeklindeki tutumlarıyla değerlendirildiği söyledi. Karaosmanoğlu, “Maalesef yıllarca burası siyasilerin arpalığı olmuştur. Ama siyasilerin bu tür işletmeleri devam ettirme istekleri gelecek riskleri de beraberinde getiriyor” dedi.

SEKA ARAŞTIRMA KOMİSYONU
Öte yandan Büyükşehir Meclisi Seka fabrikasındaki üretim konusunu araştırmak üzere bir komisyon kurulmasına karar verdi. Meclis üyeleri, Hasan Kırlı, Adnan Köşker, Metin Torunoğlu, Necat Çakır, Celal Ayvaz ve Selahattin Kökçam`dan oluşan Seka araştırma komisyonu bir aylık çalışmalarını sonuçlarını 12 Nisan 2005 tarihinde gerçekleşecek olan meclis gündemine bir rapor halinde sunacak.
Bu arada meclis, gündeminde yer alan ve Muammer Dereli adlı bir vatandaş tarafından Seka arazisi içinde yaptırılmak istenen ilk öğretim okulu için gereken olan plan tadilatını da onayladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!