Başkan Karaosmanoğlu, Değirmendereliler`e müjde verdi:

İzmit Körfezi`nin güneyine 2005 yılı içinde doğalgaz götürmeyi hedefleyen İZGAZ, Gölcük`ten sonra Değirmendere`de bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Belde sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı.

ÖZER`DEN TEŞEKKÜR
Değirmendere Star Düğün Salonu`nda gerçekleşen toplantıda ilk olarak ev sahibi Değirmendere Belediye Başkanı Hasan Özer konuştu.
Özer, Değirmendere halkının yıllardır doğalgaz beklediğini, yapılacak çalışmalar nedeniyle Başkan Karaosmanoğlu ve İZGAZ yetkililerine teşekkür ettiklerini söyledi.

KARAOSMANOĞLU: HEDEF 100 BİN YENİ ABONE
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, bundan önceki yönetim döneminde 10 yıl içinde 80 bin aboneye gaz götürüldüğünü, kendilerinin ise 7 ay içinde 40 bin aboneye gaz verdiklerini hatırlattı.
Başkan Karaosmanoğlu, “Göreve geldiğimizde ilk hedeflerimiz arasında tüm Kocaeli halkına doğalgazı götürmek vardı.İnşallah 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı`nda Değirmendere`de doğalgaz meşalesini ateşleyeceğiz” dedi.
2005 yılında yoğun bir çalışma programı yaptıklarını, bu yıl içinde 100 bin aboneye ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Karaosmanoğlu, vatandaşlardan “biraz sabır” beklediklerini dile getirdi.

OLGUN: ÜST YAPI TAHRİP BEDELİ ALINMAYACAK
Daha sonra söz alan Teknik İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun, üst yapı tahrip bedelinin İZGAZ Yönetim Kurulu`nun kararıyla 1 Nisan– 30 Ekim tarihleri arasında alınmayacağını belirterek, vatandaşları bu avantajdan yararlanmaya davet etti.

ÇİĞ: GEZİCİ TAHSİLAT ARAÇLARIYLA
İdari ve Ticari İşlerden Sorumlu İZGAZ Genel Müdür Yardımcısı Muvaffak Çiğ ise, Çevre ve Orman Bakanlığı`nın yeni çıkardığı yönetmeliğin 20. maddesine göre evinin önünden doğalgaz hattı geçen herkesin doğalgaz kullanmak zorunda olduğunu hatırlatarak, daha sonra milyarları bulacak cezaları ödememeleri için herkesin zamanında abone olması gerektiğini söyledi. Çiğ ayrıca bölge sakinlerinin İzmit`e gelmeden abone olabilmelerini sağlamak için Değirmendere Müze Evi`nde abonelik bürosu açacaklarını, İZGAZ yetkililerinin ayın belirli günlerinde bölgede gezici tahsilat araçları görevlendireceğini kaydetti.

ERDOĞAN: BİR AN ÖNCE GÖRÜŞÜN
Toplantıda son konuşmayı İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan yaptı. Merkezi sistem ve bireysel abonelikler hakkında bilgiler veren Erdoğan, yığılma meydana gelmemesi için vatandaşlara “Bir an önce tesisatçı firmalarla görüşüp anlaşmalarınızı imzalayın” tavsiyesinde bulundu. Erdoğan, Gölcük bölgesinde gerçekleştirilecek çalışmaların mayıs ayı içinde başlayacağını da müjdeledi. Erdoğan`ın konuşmasının ardından vatandaşların sorularına verilen yanıtlarla toplantı sona erdi.