Başkan Karaosmanoğlu, “Bugünün gençleri yarının dinamik güçleri olacak”

Başkan Karaosmanoğlu, İzmit Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’ni ziyaret etti. Sınıflara konuk olan Başkan Karaosmanoğlu, “Yerel Yönetimlerin Görevleri Nedir” başlıklı kısa bir ders de işledi.

Başkan Karaosmanoğlu, “Bugünün gençleri yarının dinamik güçleri olacak”

Eğitimci kimliğinden hiç kopmayan, Kocaeli’nin dört bir köşesindeki her okul ile yakından ilgilenen Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, son olarak İzmit Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’ne konuk oldu. Okul Müdürü Hüseyin Halıcı’dan verilen eğitim ve okul hakkında bilgi alan Karaosmanoğlu, öğretmenlerle olan görüşmesinden sonra sınıflara konuk oldu. Ailesine ve çevresine saygılı, iyi yetişmiş, topluma faydalı bireyler olmasını istediği öğrencilerden Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınması için de çok çalışacaklarına dair söz alan Karaosmanoğlu, “Nesillerimizi yetiştiren kıymetli öğretmenlerimizin ve okul aile birliklerimizin her zaman yanınızdayız” dedi.

KOCAELİ’NİN HER YERİNDEN BÜYÜK PROJELERE İMZA ATAR

Derslere giren ve öğrencilerin öğrenme aşkı karşısında mutlu olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “yerel yönetimlerin görevleri nelerdir? ” başlığıyla öğrencilere sorular da sordu. Eğitimci kimliğinden uzaklaşmadığını her daim dile getiren Karaosmanoğlu, soru cevap şeklinde işlediği kısa süreli derste öğrencilerin kente karşı duyduğu ilgi karşısında da mutluluğunu gizleyemedi. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin görevleri arasındaki farkı da soran Karaosmanoğlu, öğrencilerden “Büyükşehir Belediyesi Kocaeli’nin her yerinden büyük projelere imza atar. Gerek altyapı gerekse ulaşım konularında yetkilidir” cevabını aldı.

PROJELENDİRİP UYGULAMAYA GAYRET EDİYORUZ

Öğretmenlerle de olan birlikteliğinde Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği hizmetlerin yanı sıra Kılavuz Gençlik Modelimiz ile bugüne kadar geldiğimiz noktadan çok daha hızlı adımlarla ilerlediklerini de vurgulayan Karaosmanoğlu, “Bilgi Evlerimiz, Kocaeli Bilim Merkezimiz, Akademi Lise ve Akademi Üniversite programımızla öğretmenlerimize yeni eğitim sahaları açarken gençlerimizin eğitimin yanında kültürel, sanatsal ve sosyal gelişimleri adına ne gerekiyorsa, neye ihtiyaçları varsa onu projelendirip uygulamaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

“BÜYÜK KIYMETLERLE YOĞRULMASI EN BÜYÜK TEMENNİMİZDİR”

Kocaeli genelinde yüzü aşkın ortaokulda Fen Laboratuvarları projesine başlayacaklarını da belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Faydalı gençlik aktiviteleri düzenliyoruz. Bugünün gençleri yarının müreffeh ve güçlü yeni Türkiye’sinin dinamik gücü olacak. Bizim neslimize büyük düşünmek yakışır. Gençliğimizin ilim, irfan, hikmet, ahlâk, erdem ve adalet gibi büyük kıymetlerle yoğrulması en büyük temennimizdir. Sadece bugün değil yarın da üniversiteye giden gençlerimizin yanında olacağız” açıklamasını yaparak sözlerini tamamladı. Birliktelik yapılan istişarenin ardından sona erdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!