Başkan Gebzeli köy muhtarlarıyla

Karaosmanoğlu, Denizli Köyü´nde 21 muhtarını dinledi

Perşembe günlerini Gebze temaslarına ayıran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu kez köy muhtarlarını dinledi. İlçenin 21 köy muhtarıyla Denizli Köyü`nde bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu, çalışmaları anlattı, istek ve sorunları dinledi.

ÖĞRENCİLERLE ŞAKALAŞTI

Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Başkan Vekili İlyas Şeker ve Büyükşehir üst düzey yöneticileri ile birlikte öğle saatlerinde Gebze ilçe merkezine 18 km uzaklıktaki Denizli köyüne ulaşan Başkan Karaosmanoğlu, burada ilk olarak Denizli Köyü İlköğretim Okulu`nu ziyaret etti. Öğrencilerle şakalaşan, gelecekte hangi mesleği yapacaklarını soran, plastik top hediye eden Başkan Karaosmanoğlu, okul yöneticileriyle kısa süreli bir sohbetin ardından yürüyerek köy konağına geçti.

DENİZLİ KÖY KAHVESİNDE

Burada yenilen öğle yemeğinin ardından köy kahvesinde muhtarlarla toplantı yapıldı. İlçeye bağlı 21 köy muhtarının katıldığı toplantıda ilk sözü alan Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Gebze`nin sorunlarını çözmek için Büyükşehir`le birlikte köklü çözümler ürettiklerini ifade etti. AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar ise Türkiye`nin yaşadığı değişime dikkat çektikten sonra, Büyükşehir sınırlarının genişlemesinin yerel kalkınmaya büyük katkı yaptığı, bunu da uygulamada görmeye başladıklarını kaydetti.

“TİP PROJELER UYGULANACAK”

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise daha çok köylerin imar konusuna değindi. Köy merkezlerinde imar izni vereceklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Yalnız bu izin köylünün kendi ihtiyacını görecek kadar olacak ve tip projeler uygulanacak. Bu çalışmalar için harç ve vergi alınmayacağı gibi projelerin uygulaması konusunda da belediyemiz katkı sağlayacak. Bundan önceki dönemlerde inşa edilen imarsız yapıların faturasını bugün hep birlikte çekiyoruz. Kocaeli`nde bundan sonra kaçak, imarsız yapılara fırsat veremeyiz” dedi.

“EKSİKLERİ TAMAMLAYIN”

Köy Hizmetleri`nin devir tesliminden sonraki 1 yıl içinde birçok bölgeye ulaştıklarını, önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bütün problemlerin birden çözülmesi mümkün değil. Bu toplantıda eksik kalan noktaları sizlerin tamamlamanızı istiyoruz. Bütün köylerimizi tek tek dolaşıyor, problemleri yerinde değerlendiriyoruz” ifadesini kullandı.

“KÖYLER TURİZME AÇILACAK”

Köylerdeki su problemlerine öncelik verdiklerini, Başbakan Erdoğan`ın talimatıyla suyu olmayan köy bırakmayacaklarını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Köylerimizin çöp problemini de birlikte çözeceğiz. Köylerimize mutlaka paket arıtma sistemi yapmak zorundayız. Su havzalarını koruyacağız. Sahil köylerimizde denizin temizlenmesi sağlanacak. Akarsularımız zaten temizleniyor.”

Karaosmanoğlu ayrıca köyleri turizme açmayı hedeflediklerini, bu amaçla yapılacak doğa ve kültür turizmini teşvik edeceklerini söyledi. Ardından muhtarların istek ve sorunlarını tek tek dinleyen Başkan Karaosmanoğlu ve protokol üyeleri, hatıra resmi çektirdikten sonra hep birlikte köyü gezdi.

KATILAN MUHTARLAR

Denizli Köy Muhtarı Kamil Korkmaz`ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Gebze Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Keskin`in de hazır bulunduğu toplantıya katılan muhtarların isimleri şöyle: Sezai Kuyucu (Ahatlı), Mustafa Uysal (Cuma), Mehmet Tuna (Çerkeşli), Vedat Tiryaki (Demirciler), Mehmet Yavaş (Duraklı), Yaşar Erdoğan (Elbizli), Basri Karsa (Cuma), Abdullah Uçar (Eskihisar), Halil Gük (Hatipler), Necati Özyurt (Kadıllı), Tacettin Gül (Kargalı), Kadir Teke (Köseler), Ali Coşkın (Muallim), Rıfkı Cemil Kara (Mudarlı), Arif Kabaca (Mollafenari), Cemal Uluçay (Ovacık), Öner Ortaç (Pelitli), Sadık Güven (Tavşanlı), Nihat Taşkın (Tepecik), Akif Bayır (Tepemanayır) ve İhsan Dere (Yağcılar).

Bizi;
sosyal medyada takip edin!