Başkan, EPDK ile görüştü

Gündemde doğalgaz fiyatları, Dereköy´ün durumu ve Körfez´deki enerji bölgesi vardı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, iki günlük Ankara temaslarına başladı. EPDK yetkilileriyle doğalgaz fiyatlarının indirilmesi konusunu masaya yatıran Başkan Karaosmanoğlu, “Ancak borç aşağıya çekildikten sonra fiyat konusunu masaya yatırabiliriz” yanıtını aldı.

EPDK`DA GÖRÜŞME
Genel Sekreter Münir Karaloğlu ile birlikte bugün Ankara`ya giden Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu`ndaki görüşmelerine başladı. Kurul başkanı Yusuf Günay, Doğalgaz ve LPG Piyasası Daire Başkanı Güngör Azim Tuna ile bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu, üç önemli konuyu gündeme getirdi.

BAŞKAN GÜNDEME GETİRDİ
Toplantıda görüşülen ilk konu, doğalgaz fiyatlarında indirime gidilmesi oldu. Geçen hafta gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Fiyatları EPDK belirliyor. Zaten İZGAZ`ın 500 trilyonluk borcu nedeniyle bizim satış fiyatını aşağıya çekme talebimizi de kabul etmezler. Ama ben yetkililerle bir kez daha görüşürüm” diyen Başkan Karaosmanoğlu, konuyu EPDK yetkililerine açtı.

BORÇ MİKTARI ÖNEMLİ
Kocaeli`nde İZGAZ tarafından satılan doğalgazın, İstanbul`a göre 1 kuruş yüksek olduğunu kaydeden, bu nedenle fiyatlarda yeni bir düzenleme yapılıp yapılamayacağını soran Başkan Karaosmanoğlu`na, EPDK Başkanı Günay şirketin borç miktarını hatırlattı. Günay, “Borç miktarını önemli ölçüde aşağıya çekmeden satış fiyatını konuşamayız” dedi.

EREĞLİ VE DEREKÖY SORUNU ÇÖZÜLDÜ
EPDK yetkilileriyle yapılan toplantıda ele alınan ikinci konu, Ereğli ve Dereköy`ün durumu oldu. Başkan Karaosmanoğlu iki beldenin Karamürsel`e bağlı olmasına rağmen Armagaz`ın yetki sınırları içinde bulunmadığını belirterek sorunun çözülmesini istedi. Yapılan temaslar neticesinde Ereğli ve Dereköy`e, Armagaz`ın doğalgaz hizmetini götürmesi kararlaştırıldı. Böylece iki belde sakinlerinin mağduriyeti önlendi.

ŞUBATTA ZİRVE YAPILACAK
Toplantıda görüşülen bir diğer konu ise LPG Dolum ve TÜPRAŞ Tesisleri`nin bulunduğu Körfez`deki enerji bölgesinin sorunları oldu. Konunun hassasiyetine dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu bölgede bir an önce yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtirken, görüşmelerden zirve kararı çıktı. Şubat ayında ilimizde kamu ve özel tüm yetkililerin katıldığı bir toplantı yapılması, sorunlar ile çözüm önerilerinin yerinde değerlendirilmesi konusunda karar birliğine varıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!