Başiskele Sahili yeniden canlanacak

Mevcut kumsal iyileştirilecek, bölgeye spor, piknik ve çocuk oyun alanları yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir dönem İzmit`in en gözde mekanlarından biri olan ve manzarası ile insanları büyüleyen Başiskele Sahili`ni yeniden canlandırmak için düğmeye bastı. Baş iskele kavşağının uç noktası ile Seymen`deki askeriye sınırı arasındaki alanı kapsayacak çalışmalar için, Encümen Salonu`nda ihale düzenlendi.

YAZ SONUNA KADAR
Başiskele Sahil Parkı Projesi başlığıyla çıkılan ihaleye, toplam 6 firma temsilcisi katıldı. Muhammen bedeli 543 bin 127 YTL olarak belirlenen ihalede en düşük teklif 379 bin 100 YTL ile Yeditepe Peyzaj`dan geldi. Ladin Peyzaj ise 539 bin 73 YTL ile en yüksek teklifi veren firma oldu. İhale sonucu, teklif dosyalarının detaylı incelenmesinden sonra açıklanacak. Çalışmalar ise müteahhit firmaya yer tesliminden sonraki 130 gün (yaklaşık 4.5 ay) içinde tamamlanacak. İzmitliler, yaz aylarının son günlerinde bölgeyi gezebilecek.

 

NELER YAPILACAK?
5 dönümü sahil olmak üzere yaklaşık 15 dönümlük alanı kapsayan bölgede, eskiden denize girilir, balık tutulurdu. Sığ suyu ve küçük plajı nedeniyle hep ilgi görürdü. Ancak aradan geçen yıllarda bu özelliklerini kaybeden Başiskele sahili, birkaç ay sonra ölü bir alan olmaktan kurtarılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, halka açık ve canlı bir alan haline getirmek için bölgeye spor alanları, çocuk oyun grupları, piknik alanları ve cafeterya yapacak, mevcut kumsalı iyileştirecek. Bölgeye araçla rahat ulaşımı sağlayabilmek amacıyla da Eski Gölcük Yolu-kavşak birleşimine genişçe bir cep yapılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!