Başiskele Sahil Parkı´na Büyükşehir´den sihirli değnek

Kısa bir süre sonra açılışı gerçekleşterilecek olan Başiskele sahil parkı, yapılan düzenlemelerle güzel bir görünüme kavuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kısa bir süre öncesine kadar Körfez´in en kirli noktalarından biri olan Gölcük yolu üzerindeki Başiskele sahiline adeta sihirli değnekle dokundu.

Yıllarca çevre kirliliğinden başka bir görüntü vermeyen sahil şeridi, Yuvacık Kavşağı´na yapılan çevre düzenlemesi ile birleşince yeşil bir koy görüntüsüne kavuştu. Yapılan çalışma ile Başiskele Sahil Parkı´nın içine oyun, yürüyüş ve eğlence alanları kazandırıldı. Palmiyelerin de dikildiği alanda Körfez´i seyretmeye artık doyum olmuyor.

ÇOCUKLAR ŞİMDİDEN OYNUYOR
Çocuklar ise daha çalışmalar bitmeden yeni alanlarını kullanmaya başladı. Park içindeki oyun gruplarında eğlenen genç Kocaelililer, ayrıca sahil şeridine yapılan alandan denize girmeye başladı.

BAŞKAN VALİ İLE ALANI GEZDİ
Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu çalışmaların sonuna gelinen Sahil Parkı´nda incelemelerde bulundu. Vali Erdal Ata ile birlikte alanı gezen Başkan Karaosmanoğlu, sahilin yeni görüntüsünü beğendi. 4 aydır süren çalışmaların başarı ile yürüdüğünü kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Burası adeta başka bir yer olmuş. Eskiden buraya kimse dönüp bakmazdı. Denizin güzelliği o çirkin görüntü nedeniyle kaybolur giderdi. Ama şimdi deniz ve sahil adeta kavuşmuş” dedi.

VALİ ATA DA BEĞENDİ
Vali Erdal Ata da Başiskele Sahil Parkı´nda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmanın önemine dikkat çekerek, özellikle çocukların bir yandan Körfez´in keyfini çıkartırken bir yandan da parkta oyun oynayabileceği bir mekana kavuştuklarını ifade etti.

HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ
Başiskele Sahil Parkı ve çevre düzenleme çalışması ile çok geniş bir alanda farklı düzenlemeler yapıldı. 4 aydır devam eden çalışmalarda 130 metre uzunluğunda bir kumsal oluşturuldu, 700 metrekare park alanı granit Küp taş ile kaplandı,  40 metre taş duvar yapıldı. Granit taştan yollar, çocuk oyun grupları, açık Fitness alanı, Kafetarya, su menfezi, menfezin altına yaya geçidi yapıldı. Ayrıca yeşillendirilen alana otomatik sulama sistemi kuruldu ve çevrenin güzel bir görünüme kavuşturulması için Palmiye, Çınar, Mazı ve Çam ağaçları dikildi. Park alanında yapılan çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiği belirtildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!