Balaban´da Büyükşehir şenliği

Büyükşehir Belediyesi, Balaban Köyü`nde yaptırdığı parkı, muhtarlık binasını ve sosyal tesisleri hizmete açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Balaban Köyü´nde yaptırdığı Değirmenkapı Parkı, muhtarlık binası ve sosyal tesisleri görkemli bir törenle hizmete açtı. Şehir merkezindeki parklara parmak ısırtacak güzellikteki tesisin açılışına Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çevre belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HER TÜRLÜ HİZMETİ GETİRECEĞİZ

İlçe, belde ve köylere yönelik yatırım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Balaban Köyü´nün çehresini değiştirdi. Yapılan hizmetlerin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli´yi Avrupa şehirlerinden daha güzel bir hale getireceklerini belirterek, “Buna köylerimiz de dahil. Avrupa köylerinde ne varsa benim köylerim de o olacak. Kocaeli´nin köylerine altyapıyı, doğal gazı, yolu ve gereken ne varsa götürüyoruz. Parklar, dinlenme alanları yapıyoruz. Biz, köy kent ayırımı yapmaksızın, Kocaeli´yi her köşesi ile birlikte kalkındırıyoruz” dedi.

VALİ´DEN TEŞEKKÜR

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer de, Büyükşehir Belediyesi tarafından köylere varıncaya kadar yapılan hizmetlerin büyük bir kalkınma hamlesi olduğunu söyledi. Çalışmaların kentin çehresini değiştirdiğini, insanların daha rahat yaşanabilecek bir yere kavuştuğunu belirten Vali Sözer, “Bu hizmeti buraya getiren Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KIYMETİNİ BİLMELİYİZ

Derbent Belediye Başkanı Zafer Arat ise konuşmasında, Değirmenkapı gibi bir parka şehir merkezlerinde dahi rastlamanın güç olduğunu kaydetti. Başkan Arat, “Adapazarı´nın Sapanca ilçesinde doğal gaz yok, Bolu´nun ilçelerinde böyle parklar yok, Büyükşehir Belediyesinin ve Belediye Başkanımızın kıymetini bilmeliyiz” dedi. Balaban Köyü Muhtarı Cumhur

Karakadılar ise, Büyükşehir Belediyesinin desteği ile bütün çilelerden kurtulduklarını ifade etti.

MUHTEŞEM PARK

Konuşmaların ardından Vali Sözer, Başkan Karaosmanoğlu ve törene katılan belediye başkanları, parkın açılışı gerçekleştirildi. Törende vatandaşlara etli pilav ikram edildi, çocuklara ise top dağıtıldı. Başkan Karaosmanoğlu, parkta bir süre çocuklarla oyun oynadı. Toplam 746 metrekare yeşil alan üzerine kurulan ve 40 adet ağacın bulunduğu parkta, muhtarlık, kafeterya ve tuvaletler bulunuyor. Alana 10 metre uzunluğunda yapay dere ve 32 metre kare yapay gölet yapıldı. Etrafı 120 metrelik çevre duvarı ile sınırlandırılan alanda 4 adet oturma grubu ve çocuk oyun grupları bulunuyor. 
 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!