Baklavalar hazır

KO-MEK kursiyerleri baklavalarını kendileri hazırladı

Kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları bünyesinde açılan Türk Mutfağı sınıfında, Kurban Bayramı nedeniyle tatlı bir telaş yaşandı. Bayrama sayılı günler kala tatlı yapmayı öğrenen kursiyerler, bayramlık baklavalarını da kendileri hazırladı.

OSMANLI`DAN GÜNÜMÜZE
Mehmet Ali Paşa Kültür ve Sağlık Merkezi`nde 62 kursiyerle, 3 ayrı grupta, haftanın 5 günü devam eden Türk Mutfağı sınıfında, Osmanlı`dan günümüze damak tadımızı oluşturan yemeklerin hazırlanışı anlatılıyor. Daha çok genç kızlardan oluşan kursiyerler sadece en çok tercih edilen yemekleri öğrenmekle kalmıyor, ayrıca yemeklerin lezzetini artıran unsurları da öğreniyor.

BÜYÜK İLGİ VAR
Türk Mutfağı sınıfında eğitimleri Nurşen Kıraç veriyor. Hanımların yemek yapmaya büyük önem verdiğini, bu yüzden kursun büyük ilgi gördüğünü belirten Kıraç, “Yemek kültürümüz çok geniş. Çok eskilere dayanan ve köklü bir damak tadımız var. Biz kurslarımızda hanımlarımıza Türk mutfağının çeşitlerini ve inceliklerini öğretiyoruz. Bu hafta bayramın yaklaşması nedeniyle tatlı ve hamur işlerini ele aldık” dedi.

KAVURMAYA KEKİK ATIN
Kıraç, Kurban Bayramı`nda çok tüketilen kavurma ile ilgili de hanımlara bazı uyarılarda bulundu. Kavurmanın içerisine katılacak iç yağının ayrı bir tencerede eritilmesini, bunun kavurmanın daha hafif olmasını sağlayacağını belirten Kıraç, kavurmanın güzel kokması için içine kekik, daha yumuşak olmasını sağlamak içinse tuzunun pişmeye yakın atılmasını önerdi.

BAKLAVANIN PÜF NOKTALARI
“Baklavanın hamuru hazırlanırken çok dikkat edilmeli. Yufkalar çok ince açılmalı. Hamura sirke ve limon katabiliriz. Bu baklavamıza ayrı bir tat verir. Baklavanın şerbetini verirken tatlımız soğuk, şerbetimiz sıcak olmalıdır. Şerbetin içine süt de katabiliriz. Baklavamızı hazırladıktan sonra en az 12 saat beklemeli, servisi daha sonra yapmalıyız.”

Bizi;
sosyal medyada takip edin!